Αν κρίνουµε από τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ µετά την απόφαση της ∆ικαιοσύνης να αποκαλυφθούν τα ονόµατα των προστατευόµενων µαρτύρων στην υπόθεση Novartis, ή δεν έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται ή σκοπίµως πετάνε την µπάλα στην εξέδρα, για να µην αναγνωρίσουν την εµπλοκή τους σε µια σκευωρία άνευ προηγουµένου.

Ισχυρίζονται από προχθές ότι µε την επίµαχη απόφαση της ∆ικαιοσύνης πλήττεται ο θεσµός των προστατευόµενων µαρτύρων και πως τάχα µου στο µέλλον κανένας δεν θα τολµήσει να καταγγείλει υποθέσεις διαφθοράς υπό τον φόβο ότι θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και η πολιτεία δεν θα µπορεί να εγγυηθεί την υπαγωγή του σε καθεστώς προστασίας και ανωνυµίας. Στην προκειµένη όµως υπόθεση αποδεικνύεται πως δεν έχουµε να κάνουµε µε αξιόπιστους και σοβαρούς καταγγέλλοντες, αλλά µε αδίστακτους ψευδοµάρτυρες, που για να σώσουν το τοµάρι τους διαπραγµατεύτηκαν µε όρους υποκόσµου την προστασία τους.

Το µόνο πλέον που αποµένει είναι να µάθουµε πότε, πού και µε ποιους ήρθαν σε επαφή, όταν προθυµοποιήθηκαν να παίξουν ένα τέτοιο άθλιο παιχνίδι. Γιατί όσον αφορά την ιστορία αυτή, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν είναι ότι µε τις ψευτοκαταθέσεις τους στοχοποίησαν άδικα κάποιους πολιτικούς. Οι άνθρωποι αυτοί συνέβαλαν σε κάτι χειρότερο. Συµπεριφέρθηκαν ως «βοµβιστές» του πολιτικού συστήµατος για λογαριασµό όλων εκείνων που όταν τους βρήκαν µπόσικους, ή καταπώς θα έλεγε και ο Π. Πολάκης τούς έπιασαν µε τη γίδα στην πλάτη, αποδέχτηκαν να ψευδοµαρτυρήσουν για να δώσουν «νοµιµοποίηση» στα αφηγήµατά τους. Και τότε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους ένοιαζε η αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis αλλά η συκοφάντηση των αντιπάλων τους, για να γίνει πιο εύπεπτο στην κοινή γνώµη το σύνθηµα «τελειώνουµε µε το παλιό».



«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Π. Δουδωνής, σχολιάζοντας την αποκάλυψη των ονομάτων των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, ανέφερε με δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έγινε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από τη στιγμή που είχε κλείσει η υπόθεση για τα θύματα αυτής της υπόθεσης, ήταν τελείως αντιφατικό να διατηρούνται αυτές οι ιδιότητες στους μάρτυρες». Από τη δήλωσή του αυτή καταλαβαίνει κανείς ότι η συγκεκριμένη υπόθεση καθιστά πλέον απαγορευτική οποιαδήποτε συνεννόηση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, είτε του Κασσελάκη, είτε κάποιου άλλου.

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα «Υπό κατάρρευση το Γ.Ν. Άρτας» κατέθεσε η βουλευτής Άρτας και Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, με τις υπογραφές του αρμόδιου τομεάρχη και ακόμη οκτώ β ουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Άνοιξε την πόρτα ο Αυλωνίτης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης απειλεί να εγκαταλείψει το κόμμα εάν στο συνέδριο δεν ληφθεί απόφαση να είναι υποψήφιος για την προεδρία ο Κασσελάκης. Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα παραδώσει την έδρα του, κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο από τις απαντήσεις που έδωσε χθες στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Αν συμβούν τα ίδια στο συνέδριο, δεν θα γίνει πραξικόπημα, θα γίνει πραξικοπηματάρα! Δηλαδή είναι καταφανέστατη προσπάθεια «αντικαταστατικής βίας». Δηλαδή δεν υπολογίζουμε καταστατικό, δεν υπολογίζουμε νομιμότητα. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς τι θα πράξετε; ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Θα φύγω την αμέσως επόμενη μέρα. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ανησυχείτε ότι θα σας αποκαλέσουν «αποστάτη»; ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Αποστάτες είναι αυτοί οι οποίοι δεν σέβονται τους συντρόφους τους, δεν σέβονται τα όργανα και με πραξικοπηματικό τρόπο εκδιώκουν τον πρώην αρχηγό τους, ο οποίος ψηφίστηκε από εκλογικό σώμα 150 χιλιάδων. Αν είναι δυνατόν να κατηγορήσουν εμένα για πραξικοπηματία!


Κλαίγεται ο Παππάς

Ο Νίκος Παππάς συνεχίζει να γκρινιάζει, επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να τον αναγνωρίσει ως θεσμικό συνομιλητή του στη Βουλή, εξαιτίας της ατιμωτικής απόφασης που κουβαλά από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος. Χθες για το ίδιο θέμα βγήκε και κλάφτηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Μητσοτάκης συμπεριφέρθηκε ως κακομαθημένο παιδί. Ήταν ασεβής προς τους θεσμούς, δειλός, διότι δεν κάθισε να μας αντιμετωπίσει, και ενοχικός. Ενοχικός όχι για όσα ενορχήστρωσε εναντίον εμού και της παράταξής μας, αλλά διότι εφαρμόζει ανελλιπώς από το 2019 τον νόμο που οδήγησε στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, νόμο τον οποίο εμείς ψηφίσαμε. Αυτόν τον νόμο θα πρέπει να τον λέμε μεταξύ μας “νόμο Παππά - Μητσοτάκη”».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή