Σηµαντικές αλλαγές και αυξοµειώσεις καταγράφονται στο «µετοχολόγιο» του στελεχικού δυναµικού του ΠΑΣΟΚ µετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λειτούργησε µε γοργούς ρυθµούς και προχώρησε άµεσα στην πλήρωση των θέσεων στη Βουλή, αλλά και στη δηµιουργία ενός ισχυρού Πολιτικού Κέντρου.

ΠΑΣΟΚ: Το ισχυρό Πολιτικό Κέντρο και η ηχηρή παρουσία της Αννας ∆ιαµαντοπούλου

Η πιο ηχηρή παρουσία σε αυτό είναι της Αννας ∆ιαµαντοπούλου, που ανέλαβε τον στρατηγικό σχεδιασµό και κάνει δυναµικό comeback στα κοµµατικά δρώµενα. Ανεβασµένες είναι και οι µετοχές του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος είναι πλέον το «πρώτο βιολί» του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Από τους βουλευτές, οι κερδισµένοι είναι ο ∆ηµήτρης Μάντζος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική, η Μιλένα Αποστολάκη, που µετέχει στο Πολιτικό Κέντρο, και ο Ανδρέας Μπιάγκης, που ανέλαβε γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας.

Από τους υπόλοιπους βουλευτές, σηµαντικές θέσεις ανέλαβαν ο Παύλος Χρηστίδης (Τοµέας Εργασίας), η Ευαγγελία Λιακούλη (Τοµέας ∆ικαιοσύνης και Θεσµών) και ο Μιχάλης Κατρίνης (Τοµέας Αµυνα). Στο νέο ηγετικό κάδρο που συγκρότησε ο Ν. Ανδρουλάκης περιλαµβάνονται ο Κώστας Τσουκαλάς, ως εκπρόσωπος Τύπου, και η Ολγα Μαρκογιαννάκη, ως αναπληρώτρια, οι Μιχάλης Καρχιµάκης και Κατερίνα Πλέσσια, που θα ασχοληθούν µε τα προγραµµατικά ζητήµατα, καθώς και οι Μυρτώ Σολωµού και Κατερίνα Σαµαρά, που µετέχουν στο Πολιτικό Κέντρο, αλλά και ο Θανάσης Γλαβίνας. Σταθερή αξία στη Χ. Τρικούπη παραµένει ο γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, που, εκτός των άλλων, θα αναλάβει να προετοιµάσει και το Συνέδριο του κόµµατος. Στον αντίποδα, δεν πήρε κάποιες αρµοδιότητες ο Χάρης ∆ούκας, µε εξαίρεση τη συµµετοχή του στο Πολιτικό Κέντρο, γι’ αυτό και εµφανίζεται δυσαρεστηµένος.

Σε επίπεδο βουλευτών, οι πιο «αδυνατισµένοι» είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναλαµβάνοντας η πρώτη τον τοµέα της µετανάστευσης και ο δεύτερος αυτόν του περιβάλλοντος. Περισσότερες αρµοδιότητες αναµενόταν να αναλάβει ο Παναγιώτης ∆ουδωνής, που στήριξε όσο λίγοι τον Νίκο Ανδρουλάκη στην επανεκλογή του. Ο κ. ∆ουδωνής είναι από τους εµφανώς ριγµένους. Την ίδια ώρα, είναι σαφές πως ο Ν. Ανδρουλάκης θα κληθεί να µειώσει την πολιτική απόσταση που χωρίζει την Α. ∆ιαµαντοπούλου µε τον Χ. ∆ούκα.

Ο δήµαρχος Αθηναίων έκανε διαρροές κατά της πρώην υπουργού, θεωρώντας ότι η παρουσία της στον στρατηγικό σχεδιασµό είναι ένδειξη στροφής σε πιο κεντρώες θέσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόµενη φορά που ο κ. ∆ούκας θα τροφοδοτήσει την εσωστρέφεια θα πάρει αρκετά ηχηρή απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη. Παραλλήλως, θα έχει ενδιαφέρον και η συνύπαρξη της κ. ∆ιαµαντοπούλου µε τον Λ. Καρχιµάκη, καθώς ο τελευταίος λέει στους συνοµιλητές του πως δεν θα συνεργαστεί µαζί της στα θέµατα του προγράµµατος.

Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών