Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά και σε κινήσεις με πρόσωπα στη Μεσσηνία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιρροή του Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή.

Η συνάντηση της Δευτέρας με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν τυχαία ούτε εντασσόταν στα πλαίσια των συνηθισμένων επαφών. Το πρωθυπουργικό περιβάλλον συνομιλεί επίσης με τον Περικλή Μαντά, ο οποίος τηρεί διακριτές αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα αποτελούσε έκπληξη η αξιοποίηση κάποιων εκ των βουλευτών της Μεσσηνίας σε περίπτωση ανασχηματισμού.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πρόσωπα που έχει κατά νου για τον περιορισμό της επιρροής Σαμαρά στην περιοχή

Το πρέσινγκ δεν περιορίζεται μόνο στους κοινοβουλευτικούς, αλλά επεκτείνεται και στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, των των δύο αντικρουόμενων πλευρών. Δεν θέλει να «προδώσει» τον άνθρωπο που στήριξε την υποψηφιότητά του, αλλά γνωρίζει πως, με κλειστή την πόρτα του Μαξίμου, θα δυσκολευτεί να ολοκληρώσει την τετραετία και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει. Στο στόχαστρο έχουν μπει και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, κυρίως ο Θανάσης Βασιλόπουλος της Καλαμάτας και ο Γιώργος Αθανασόπουλος της Μεσσήνης.

Ο Θανάσης Νέζης, που έχει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου και γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία της Μεσσηνίας, φαίνεται να είναι το «κλειδί» για την κατάληψη του «κάστρου» του Αντώνη Σαμαρά. Οι κινήσεις δείχνουν ότι η συνύπαρξη δυσκολεύει και πολύ σύντομα το κάθε στέλεχος στη Μεσσηνία θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα αντιλαμβάνονται ότι ο Σαμαράς είναι αποδυναμωμένος και στη Μεσσηνία και το «κάστρο» θα πέσει πολύ ευκολότερα απ όσο όλοι νομίζουν.

Πηγή: Εφημερίδα ''Ελευθερία της Καλαμάτας''