Το "μανιφέστο" του Ράμμου, οι δύο βάρκες της οικογένειας Τσίπρα, οι γκρίνιες στη Νέα Αριστερά και η προβοκάτσια με "γαλάζιους"
Αλάτι & Πιπέρι
Η παραπολιτική στήλη της Απογευματινής
«Μανιφέστο» 500 λέξεων για το φιάσκο
Από χθες σας είχαµε ενηµερώσει ότι η περίφηµη πρωτοβουλία του Αλέξη Χαρίτση να προτείνει για Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας τον επικεφαλής της Α∆ΑΕ, Χρήστο Ράµµο, θα έχει άδοξο τέλος και δεν πρόκειται να στεφθεί µε επιτυχία. Το κατάλαβε τελικά και ο ίδιος ο κ. Ράµµος, ανακοινώνοντας ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση του ανώτατου πολιτειακού αξιώµατος της χώρας. Η πλάκα όµως είναι ότι δεν περιορίστηκε σε µια λιτή ανακοίνωση, αλλά για να δικαιολογήσει το όλο φιάσκο εξέδωσε ένα µίνι πολιτικό µανιφέστο 500 λέξεων, «µαλώνοντας» σχεδόν τους πάντες επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Αλ. Χαρίτση και ως εκ τούτου δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπό του µια ιδανική επιλογή. Απ’ τους δηµοσιογράφους που σχολίασαν µε δηκτικό τρόπο τις παρασκηνιακές συνεννοήσεις του µε τον Αλ. Χαρίτση µέχρι και τα πολιτικά κόµµατα που δεν ανταποκρίθηκαν µε ζέση στην υποψηφιότητά του. Και µάλιστα, µε περισσή αυταρέσκεια εξηγεί στην ανακοίνωσηµανιφέστο για ποιο λόγο ήταν η καλύτερη περίπτωση υποψηφίου. Ξέρετε πολλούς ανθρώπους να προτείνονται για µια τέτοια θέση και να καυχώνται για την ευεργετική επίδραση που θα έχει στον δηµόσιο βίο της χώρας η εκλογή τους; Μόνο ο κ. Ράµµος το έκανε αυτό µε τη χθεσινή του πολιτική παρέµβαση. Αναφερόµενος πάντα στο «άτοµό» του, µε έµµεσο πλην σαφή τρόπο επιχειρεί να παρουσιάσει την παρ’ ολίγον υποψηφιότητά του ως «λαϊκό αίτηµα» που θα έδινε διέξοδο σε µια κοινωνία που είναι απογοητευµένη. Αν και το πολίτευµα της χώρας δεν είναι η Προεδρική ∆ηµοκρατία, εντούτοις για να δείξει πως ο ίδιος είναι «σύµβολο» στα µάτια της κοινής γνώµης επικαλέστηκε κάποιες δηµοσκοπήσεις για την αρνητική εικόνα των πολιτών απέναντι στους θεσµούς.
Σε δύο βάρκες η οικογένεια Τσίπρα
Το θέμα της υπερψήφισης ή μη των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού αποτέλεσε τις προηγούμενες ημέρες πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, που στο παρασκήνιο εργάζεται αθόρυβα για την επανένωση των δύο αυτών σχημάτων, καθώς όλοι «ήταν κάποτε παιδιά του» και «υπουργοί του», εμφανίστηκε στην ψηφοφορία να καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, προκαλώντας με την κίνησή του αυτή επικοινωνιακό ντόρο. Ασχέτως αν στη συνέχεια η αρνητική ψήφος του στις αμυντικές δαπάνες αποδόθηκε σε τεχνικό λάθος, εντούτοις οι καχύποπτοι δεν πείστηκαν με τις εξηγήσεις. Λέτε να ήθελε να ικανοποιήσει πρόσκαιρα και τις δύο πλευρές; Μάλιστα, ανάρτηση έκανε για το θέμα αυτό και ο εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας, διερωτώμενος τι ακριβώς εξυπηρετεί η υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών. «Συνεχίζουμε την πολιτική Κασσελάκη;», σχολίασε.Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμος, κάνει και επιλεκτική χρήση των μετρήσεων της κοινής γνώμης. Στη δήλωσή του δεν σχολίασε τις δημοσκοπήσεις, που όσο έπαιζε το όνομά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον έδειχναν χαμηλά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Αν δεν κάνω λάθος, έδινε μάχη στις τελευταίες θέσεις μαζί με τον Φ. Κουβέλη.
Γκρίνιες στη Νέα Αριστερά για το «άδειασμα» στον Χαρίτση
Η Νέα Αριστερά, για να δικαιολογήσει το φιάσκο με την υποψηφιότητα του Χρ. Ράμμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσπάθησε να αποδώσει την όλη εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο -τάχα μου- οργάνωσε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησής του. Δηλαδή, για να καταλάβουμε, ο Κ. Μητσοτάκης ευθύνεται που την υποψηφιότητα του κ. Ράμμου την απέρριψε και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ; Κάθε λογικός άνθρωπος κατάλαβε πως ο Αλ. Χαρίτσης έδωσε μια ακόμη παράσταση μικρομεγαλισμού. Για να δείξει πως είναι ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων, πήγε και βρήκε έναν πρόθυμο εθελοντή, δηλαδή τον φιλόδοξο κ. Ράμμο, και στο τέλος τα έκαναν μαντάρα. Κοινώς πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Ήδη, στο εσωτερικό της Νέας Αριστεράς υπάρχει γκρίνια για τον τρόπο με τον οποίο ο Αλ. Χαρίτσης διαχειρίστηκε τ ην υποψηφιότητα του κ. Ράμμου, αλλά και ενόχληση επειδή ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ βγήκε και άδειασε ένα ολόκληρο κόμμα, αρνούμενος στο τέλος να αποδεχτεί την τιμητική πρόταση που του έγινε.
Προβοκάτσια με «γαλάζιους»
Για να προβοκάρουν τον Κ. Μητσοτάκη στο θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ικανοί τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ του Σ. Φάμελλου όσο και στο Κίνημα Δημοκρατίας του Στ. Κασσελάκη να προτείνουν για τη θέση αυτή πρόσωπα που προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά στέκονται επικριτικά απέναντι στη «γαλάζια» διακυβέρνηση. Ποια είναι αυτά; Μα, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Καλά, τον Κ. Καραμανλή, εάν δεν ήταν βουλευτής το 2015 με τη ΝΔ, θα τον είχε κάνει σίγουρα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας. Τελικά, επέλεξε το alter ego του, τον Π. Παυλόπουλο. Όμως, με θετικό μάτι βλέπει την περίπτωση του Κ. Καραμανλή και ο Στ. Κασσελάκης, ο οποίος φέρεται να βομβαρδίζεται με σχετικές εισηγήσεις τόσο απ’ τον Ευάγγ. Αντώναρο όσο και απ’ τον Ά . Σπηλιωτόπουλο.Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή