«Έχουμε καταθέσει το αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή, ώστε να έρθει ο πρωθυπουργός και να απολογηθεί, από την περασμένη Δευτέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΓιώργος Καραμέρος, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή, αναφορικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση των Τεμπών.

«Χθες με επιστολή του κ. Φάμελλου στον κ. Κακλαμάνη ζητήσαμε να ενημερωθούμε πότε θα γίνει αυτή η συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και άλλοι λέμε ότι χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες τώρα, γιατί ιδίως μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη υπάρχουν επαρκή στοιχεία να συζητήσουμε αυτό το θέμα και υπάρχουν επαρκή στοιχεία να ζητήσουμε από τη Βουλή να φύγει αυτή η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα: Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1 για Τέμπη: Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης - Ο πρωθυπουργός μετέφερε, δεν υιοθέτησε την απάντηση των αρμόδιων φορέων

«Η πρόταση δυσπιστίας κολλάει στον τακτικισμό του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια άλλη στρατηγική, λέει ''περιμένετε''. Τι να περιμένουμε, να αναπροσαρμόσει η κυβέρνηση την επικοινωνιακή της στρατηγική, να προσπαθήσει να καλύψει τις αντιφάσεις της, να αλλάξει πολιτική ατζέντα;», διερωτήθηκε ακόμα ο Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Η πολιτική του ''περιμένετε'' είναι στρατηγική εγκλωβισμού της προοδευτικής παράταξης στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Καραμέρου στα «Παραπολιτικά» 90,1

Ερωτηθείς αν βρίσκει επαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται για τα σεισμόπληκτα νησιά

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Το βασικό πρόβλημα σε μια χώρα που έχουν κυριαρχήσει τα καρτέλ τα τελευταία πέντε χρόνια είναι αυτή η αισχροκέρδεια, που είναι στα όρια του μαυραγοριτισμού. Όταν φτάνουν τα εισιτήρια να είναι 279 ευρώ για τα αυτοκίνητα, εκεί που ήταν κάτω από 100 ευρώ πριν από λίγες μέρες και όταν βλέπουμε τι συνέβη και με τα αεροπορικά εισιτήρια, εδώ χρειάζεται άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μένει απαθής, δεδομένου ότι και στη ναυσιπλοΐα υπάρχει και εκεί καρτέλ, όταν το 65% του μεταφορικού έργου το ελέγχουν τρεις εταιρείες. Η κυβέρνηση δεν είναι τηλεοπτικός ή ραδιοφωνικός σταθμός απλώς να καταγράφει το πρόβλημα, χρειάζεται παρέμβαση.

Αναφορικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση των Τεμπών

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Έχουμε καταθέσει το αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή, ώστε να έρθει ο πρωθυπουργός και να απολογηθεί, από την περασμένη Δευτέρα. Χθες με επιστολή του κ. Φάμελλου στον κ. Κακλαμάνη ζητήσαμε να ενημερωθούμε πότε θα γίνει αυτή η συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και άλλοι λέμε ότι χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες τώρα, γιατί ιδίως μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη υπάρχουν επαρκή στοιχεία να συζητήσουμε αυτό το θέμα και υπάρχουν επαρκή στοιχεία να ζητήσουμε από τη Βουλή να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Η πρόταση δυσπιστίας κολλάει στον τακτικισμό του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια άλλη στρατηγική, λέει «περιμένετε». Τι να περιμένουμε, να αναπροσαρμόσει η κυβέρνηση την επικοινωνιακή της στρατηγική, να προσπαθήσει να καλύψει τις αντιφάσεις της, να αλλάξει πολιτική ατζέντα; Η πολιτική του «περιμένετε» είναι στρατηγική εγκλωβισμού της προοδευτικής παράταξης στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Όταν καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας, λέμε πρόταση δυσπιστίας για να φύγει η κυβέρνηση. Για εκλογές.

Για τον ανασχηματισμό

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να ξεφύγει από τις ευθύνες του.

Αναφορικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για 13ο-14ο μισθό στο Δημόσιο

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ λέει ό,τι λέει ο Μητσοτάκης. Με σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους το συνολικό κόστος της παρέμβασης φτάνει τα 2,1 δισ. και, αν υπολογιστεί η αφαίρεση του φόρου, οι ασφαλιστικές εισφορές, η αφαίρεση του ΦΠΑ, το τελικό κόστος επιβάρυνσης για τα δημόσια ταμεία είναι στο 1 δισ., και αυτός ο χώρος υπάρχει και για φέτος και έως το ’28 και έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ να μας κάνει τον κ. Σκέρτσο με το mac ότι δεν φτάνουν τα χρήματα; Για τα καρτέλ φτάνουν;