Φαβορί για να διαδεχθεί τον Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Οικονομικών είναι η Νίκη Κεραμέως ενόψει του κυβερνητικού ανασχηματισμού, με την συγκεκριμένη απόφαση του πρωθυπουργού να φαίνεται δύσκολο να εξηγηθεί.

Όπως σημειώνει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, άλλωστε, όλα όσα της έχουν συμβεί στη σύντομη πολιτική της διαδρομή μάλλον εκπλήσσουν, αν δεν προκαλούν. Ίσως ήταν ένα μικρό θαύμα το γεγονός ότι στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και στη Φαίη Μαυραγάνη, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση για τα Τέμπη, την ώρα που όλοι οι υπουργοί καλούνταν να το κάνουν, απλώς γιατί δεν της ετέθη και καμία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η μεγάλη εικόνα χαρακτηρίζεται από τη διαρκή θετική αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κεραμέως. Ίσως ξεχωρίζει κάτι που δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, σε κάθε περίπτωση όμως προκαλεί ερωτηματικά και σχόλια, με αυτό το οποίο ειπώθηκε στη στήλη από εν ενεργεία υπουργό, που μάλλον δεν πανηγυρίζει για την αναβάθμισή της να είναι ενδεικτικό: «Νομίζω ότι πρέπει να γίνω Κεραμέως…», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που μεταφέρθηκε στο Big Mouth.