«Θα δούμε βίντεο από το Χάρβαρντ;», αναρωτιέται για τον Αλέξη Τσίπρα στη στήλη του «Μερική άγνοια» στα «Νέα» ο Κώστας Γιαννακίδης, καθώς όπως ισχυρίζεται, «αρκετοί απορούν για τον όγκο του ακροατηρίου που προσέλκυσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Χάρβαρντ. “Μίλησε σε κατάμεστη αίθουσα”, διάβασα σε σχετικό ρεπορτάζ. Δυστυχώς δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε την πληροφορία. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από την οποία συνάγεται ότι στο αμφιθέατρο βρέθηκαν τουλάχιστον είκοσι άτομα. Δεν πρόκειται για μεγάλη αίθουσα, η χωρητικότητά της, στον μέγιστο βαθμό, φτάνει τα 75 άτομα. Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Χάρβαρντ δίνει στη δημοσιότητα τα βίντεο των διαλέξεων, με λήψη μιας κάμερας που εστιάζει στον ομιλητή και στο πάνελ. Συνεπώς ακόμα κι αν δούμε βίντεο, δεν πρόκειται να αντιληφθούμε το μέγεθος του ακροατηρίου. Άλλωστε, έτσι και κυκλοφορήσει βίντεο από τη διάλεξη, κανένας δεν θα έχει μάτια και αυτιά για οτιδήποτε άλλο πέραν του Τσίπρα».





Διαβάστε ακόμα: Τσίπρας: Καθηγητής του Harvard για την ομιλία του - "Έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος από αυτόν ως άνθρωπο"

Από την πλευρά του ο Μικροπολιτικός στην ίδια εφημερίδα τονίζει πως «εκτός από τις πολυσυζητημένες διαλέξεις στο Χάρβαρντ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες και μια συνάντηση, πιο πριβέ, με περίπου 15 νέους και νέες από την Ελλάδα που βρίσκονται ως φοιτητές, ερευνητές κ.λπ. στο πανεπιστήμιο. Για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν πολύ ανοιχτή και off the record, σε ένα δύσκολο κοινό, που του έκανε σκληρές ερωτήσεις. Κράτησε, μάλιστα, λένε, δύο ώρες παραπάνω από τον προγραμματισμό.

Κατά τη στήλη ξεχωρίζουν δυο-τρία σημεία απ' όσα διέρρευσαν: «Το πρώτο είναι ότι ο Τσίπρας δήλωσε ότι δεν κάνει πια politics, αλλά policy. Δηλαδή δεν κάνει πολιτική πια με την έννοια την κομματική κ.λπ., αλλά ως παραγωγή πολιτικής σκέψης. Το δεύτερο είναι ότι οι συνομιλητές του συμφωνούν ότι έχει αλλάξει φοβερά ο πολιτικός λόγος του, σε βαθμό που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον Τσίπρα που κάποτε μερικούς τους έβγαζε απ' τα ρούχα τους». Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις της ίδιας στήλης, «από τις συζητήσεις του στις ΗΠΑ παίρνει ιδέες για τη νέα απεύθυνση που χτίζει, με ένα πιο ήπιο προφίλ προσέλκυσης του λεγόμενου “προοδευτικού χώρου”».