Την άποψη ότι ο Παύλος Πολάκης και σε έναν βαθμό ο Νίκος Παππάς επιχειρούν να τορπιλίσουν κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μερικά εικοσιτετράωρα μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ. Παράλληλα επισημαίνουν ότι γύρω από αυτά τα στελέχη συντάσσονται και άλλα στελέχη τα οποία για διάφορους λόγους έχουν κακές σχέσεις τόσο με τον ΠΑΣΟΚ όσο και με πρώην συντρόφους τους από τη Νέα Αριστερά.

*Διαβάστε ακόμα: Κεντροαριστερά: Αυτό είναι το μοντέλο ΚΙΝ.ΑΛ. που σχεδιάζει ο Φάμελλος - Το "όχι" Ανδρουλάκη και ο διχασμός της Νέας Αριστεράς

Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τα στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο Κασσελάκη και σήμερα συζητούν τη συνεργασία με το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν εξέπληξαν κανέναν, αφού εδώ και καιρό ο βουλευτής Χανίων επιχειρεί να ακυρώσει με τον τρόπο του κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας. Οι ίδιοι άνθρωποι αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι ο Παύλος Πολάκης είναι συνεπής σε αυτά που λέει.

ΣΥΡΙΖΑ: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά - Ο ρόλος Πολάκη και Παππά

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής Χανίων, αναφερόμενος στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για συμπόρευση με τη Νέα Αριστερά, είπε πως «το βασικό ερώτημα κατά τη γνώμη μου είναι αν μιλάμε για συμφωνία κορυφής ή αν μιλάμε για στελέχη, λίγα ή πολλά, που θέλουν να επιστρέψουν». «Αν μιλάμε για συμφωνία κορυφής η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διαπραγμάτευση για θέσεις και οφίτσια, ευχαριστώ, δεν θα πάρω», παρατήρησε ο κ. Πολάκης, καταλήγοντας πως «το τελευταίο πράγμα που έχουμε ανάγκη είναι η επιστροφή ενός μηχανισμού μέσα στο κόμμα, που τόσο μας στοίχισε. Αν μιλάμε για μια ανιδιοτελή και χωρίς προϋποθέσεις επιστροφή μελών, τότε τους συγχωρούμε για το μεγάλο ατόπημα να αποχωρήσουν κρατώντας τις έδρες τους και καλώς να ορίσουν».

Όπως είναι γνωστό, ο Παύλος Πολάκης είχε παραδοσιακά πολύ κακές σχέσεις με τα στελέχη της Ομπρέλας, ενώ και με τους πιο μετριοπαθείς της Νέας Αριστεράς δεν τα πήγαινε και ιδιαίτερα καλά. Η τοποθέτηση Πολάκη θα συζητηθεί στην ΚΕ του κόμματος του Αλέξη Χαρίτση, όπως ισχυρίζονται ωστόσο στελέχη της Κουμουνδούρου δεν αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο, δεδομένου ότι οι συζητήσεις με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς είναι μεμονωμένες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παύλος Πολάκης θέλει μία πιο αυτόνομη και πιο δυναμική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση. Αυτή την ιδεολογική πλατφόρμα άλλωστε αναμένεται να καταθέσει και στο συνέδριο που θα γίνει τον Μάιο. Το σίγουρο είναι ακόμα ότι θα επικρίνει τον Σωκράτη Φάμελλο για την πρόταση που απήθυνε προς το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «κοινοβουλευτική συμπόρευση, πολιτικό φόρουμ διαλόγου και κοινωνικές συνεργασίες».

Στην ΚΕ ο Παύλος Πολάκης είπε μάλιστα ότι πρόκειται για κίνηση πραγματικά χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του κόμματος», τονίζοντας πως «χωρίς καμία απολύτως συζήτηση στα όργανα, χωρίς να έχει τεθεί το θέμα στην ΚΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει δημόσια για δημιουργία νέου φορέα, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα συμβάλει για να μην κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόνομα στις εκλογές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε αυτές τις αντιδράσεις, τόνισε: «Όταν με τον τρόπο που δημόσια εκφέρεις λόγο ή κάνεις διαρροές, δημιουργείς έδαφος να ανακουφίζεται η κυβέρνηση και η ΝΔ, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά, νομίζω ότι είμαστε στην ίδια γραμμή». Ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του τόνισε με νόημα: «Οφείλουμε να προσανατολίσουμε τη συλλογική μας ευφυΐα, απορρίπτοντας εύκολες κι επιφανειακές προσεγγίσεις. Εννοώ τα περί δήθεν έλλειψης πιο "τσεκουράτου λόγου" και άλλα συναφή».