Για να γυρίσει ο Αλέξης θέλει δουλειά πολλή

Η πολιτική είναι όπως οι ανθρώπινες σχέσεις. Αν οι πρώην µας δεν µας θέλουν, δεν έχει κανένα νόηµα να διατυµπανίζουµε την επιστροφή µας σε αυτούς. Επειδή τις τελευταίες εβδοµάδες γράφουµε και ξαναγράφουµε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας µεθοδεύει την επάνοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να διαδραµατίσει τον ρόλο του µεσσία της Κεντροαριστεράς απέναντι στην επάρατη δεξιά διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα είναι να µην κάνουµε αγιογραφικούς λογαριασµούς χωρίς τον ξενοδόχο. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει για να ωραιοποιήσει το πολιτικό του προφίλ, ο Αλ. Τσίπρας µέχρι τώρα δεν το έχει πετύχει.

Είτε στο Χάρβαρντ πάει είτε σε αποστολή της ΝASA συµµετάσχει, δύσκολα θα µπορέσει να γυρίσει την κοινή γνώµη υπέρ του, γιατί ακόµη θέλει σκληρή δουλειά. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, που πλέον διαχειρίζεται τη δηµόσια εικόνα του µε επαγγελµατικούς και επιστηµονικούς όρους, το σενάριο της επιστροφής του το «µετρά» και µέσα από τις δηµοσκοπήσεις. Μέχρι τώρα από τα µηνύµατα που εισπράττει από τις έρευνες που διεξάγουν για λογαριασµό του συγκεκριµένες εταιρείες δηµοσκοπήσεων δεν προκύπτει ότι ο ελληνικός λαός είναι σε φάση οπαδικού παροξυσµού, θέτοντας στις απαντήσεις του το αίτηµα «Αλέξη, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα» µήπως και γλιτώσουµε από τη Ν∆. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας αυτό το γνωρίζει καλά. Συνεπώς υπό τις παρούσες συνθήκες δεν µπορεί να κινηθεί επιπόλαια και καλά θα κάνει.


Το «φλερτ» Ζωής - Στέφανου και ο «γεφυροποιός»

Φτάνουν στα αυτιά μου κάτι περίεργες πληροφορίες γύρω από τις σχέσεις που επιχειρεί να οικοδομήσει ο Στέφανος Κασσελάκης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ποιες είναι αυτές και επάνω σε ποιο κοινοβουλευτικό σενάριο ακουμπούν, εδώ είμαστε να σας λύσουμε τις απορίες. Ο Σ. Κασσελάκης ως πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας στην εθνική αντιπροσωπεία διαθέτει αυτήν τη στιγμή έξι βουλευτές. Άλλους τόσους έχει και το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας. Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Κινήματος Δημοκρατίας είναι ο προερχόμενος από την Πλεύση Ελευθερίας βουλευτής κ. Χουρδάκης, ο οποίος φέρεται στην παρούσα συγκυρία να διαδραματίζει ρόλο «γεφυροποιού» μεταξύ Στέφανου και Ζωής μήπως και «συμπράξουν» κοινοβουλευτικά και αυτό τους δώσει αβάντα για τις επόμενες εθνικές εκλογές.
«Άδικη» χαρακτήρισε την εικόνα εσωστρέφειας για το ΠΑΣΟΚ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Όλγα Μαρκογιαννάκη (φωτό), με αφορμή την παραπομπή της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή στην Επιτροπή Δεοντολογίας για δηλώσεις της, με τις οποίες αποδοκίμαζε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη κατά του Νίκου Παππά και έλαβαν ευρύτερες εσωκομματικές διαστάσεις.


Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ επειδή «άγγιξε» την Καρυστιανού

Φαντάζομαι ότι για την υπόθεση των Τεμπών το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ εκτός από τη δημοσιογράφο Σοφία Γιαννακά θα καλέσει και όλους εκείνους τους δημοσιογράφους, που εδώ και έναν χρόνο υιοθετούν αβασάνιστα κάθε θεωρία συνωμοσίας ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δίνοντας βήμα σε «λαοπλάνους» δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, αλλά και σε τσαρλατάνους πολιτικούς. Εάν δηλαδή ως δημοσιογράφοι βλέπουμε όλα αυτά τα παράξενα, θα πρέπει να μην τα αναδείξουμε ούτε να τα σχολιάσουμε ούτε και να τα αναλύσουμε γιατί δεν είναι «της μοδός». Στην προκειμένη περίπτωση έχει στηθεί ένας μηχανισμός διασποράς ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και αντί να ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι «συνάδελφοι» δεν τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας, ασχολούμαστε με το εάν η Σοφία Γιαννακά ανέλυσε το φαινόμενο της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία άλλωστε είναι και ξεκάθαρη. Δηλαδή δεν το κρύβει πως μέσα από τον αγώνα που δίνει αποσκοπεί στο να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της χώρας και γι’ αυτό άλλωστε έχει κόσμο στο πλευρό της που την ενθαρρύνει να μην περιοριστεί μόνο στην αναζήτηση της αλήθειας και της τιμωρίας των ενόχων, αλλά να ασχοληθεί με τα κοινά της χώρας.


Το μήνυμα του Κωστή Χατζηδάκη

Ο πάντα ψύχραιμος Κωστής Χατζηδάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στους «Αταίριαστους» του Σκάι, προσπάθησε να αποδραματοποιήσει την τρικυμία που προκλήθηκε στην κυβερνη τική παράταξη με το θέμα των ενστόλων. «Εκείνο που ενδιαφέρει τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, «δεν είναι το επικοινωνιακό πρόβλημα που είχε ή δεν είχε η κυβέρνηση, αλλά ότι γίνονται σταθερά βήματα μπροστά, με τις μειώσεις φόρων και τη βελτίωση των αποδοχών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα».

«Αυτή πράγματι είναι η μεγάλη εικόνα, αλλά για να τη δει καθαρά η κοινωνία πρέπει να βοηθούν και τα κυβερνητικά στελέχη», ήταν το μήνυμά του. Και κυρίως να μην επιστρέψουμε στο παλαιοκομματικό μοντέλο, που κάθε υπουργός έβλεπε το πόστο του ως ατομικό τσιφλίκι και πεδίο οικοδόμησης των ατομικών φιλοδοξιών, θα πρόσθετα εγώ.