Στις 19 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν παρουσιαστεί το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, έλαβε χώρα μια εκδήλωση στο Πολυτεχνείο με κεντρικό σύνθημα «Για να αναπνεύσουμε πρέπει να τους ανατρέψουμε», στην οποία εκδήλωση συμμετείχαν (εκτός των άλλων) και δύο εμπειρογνώμονες-τεχνικοί σύμβουλοι στην υπόθεση των Τεμπών, οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους δεν έκρυψαν ότι ο αγώνας που δίνουν στο πλευρό συγκεκριμένων οικογενειών θυμάτων αποσκοπεί στην εξέγερση της ελληνικής κοινωνίας με στόχο την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος.

Στα βίντεο της εκδήλωσης που είχε παρουσιάσει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, δύο ημέρες μετά, ακούγεται καθαρά ο τεχνικός σύμβουλος, Αχιλλέας Μιχόπουλος να λεει, μεταξύ άλλων: «Συχνά λέγεται ότι εμείς που είμαστε των θετικων επιστημών δεν έχουμε ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες και ότι αυτό είναι προνόμιο των θεωρητικών επιστημών. Το Μετσόβιο έχει αντίθετη άποψη γιατί εδώ έγινε ότι έγινε το ’73 και ενδεχομένως, είναι ευκαιρία να πρωτοστατήσει σε μια νέα αντιπολίτευση, μια νέα αναγέννηση του πολιτικού σκηνικού». Εκτός από τον Αχιλλέα Μιχόπουλο, συμμετείχε στην εκδήλωση και ο Νίκος Καρνάβος. Και οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας Ασλανίδη. Στο ίδιο πάνελ συμμετείχε και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι εάν υπήρχε παράνομο φορτίο στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αυτό δεν ήταν στην εμπορική, αλλά στην επιβατική αμαξοστοιχία.

Όπως είχε σχολιάσει τότε η στήλη, «η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση είχε χαρακτήρα "αντικυβερνητικής" προπαγάνδας και οι μάσκες έπεσαν όταν ο Μιχόπουλος, επικαλούμενος το Πολυτεχνείο, αναφέρθηκε στην εξέγερση του 1973 και με αφορμή την υπόθεση τον Τεμπών ζήτησε να πρωτοστατήσει σε μια «αναγέννηση του πολιτικού σκηνικού». Και το ερώτημα είναι από πότε ένας τεχνικός σύμβουλος στη διερεύνηση ενός δυστυχήματος πρωταγωνιστεί σε εκδηλώσεις που αναφέρονται στην ανατροπή της κυβέρνησης και ο ίδιος προπαγανδίζει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, εργαλειοποιώντας με απροκάλυπτο τρόπο την τραγωδία; Μάλιστα, ο ίδιος δεν περιορίστηκε μόνο στις αναφορές του ότι τα Τέμπη να είναι η ευκαιρία για την αναγέννηση του πολιτικού σκηνικού”, λες και ο ίδιος στοχεύει να είναι στο μέλλον υποψήφιος ενός κόμματος που θα έχει ψηφοφόρους όσους διαδηλώνουν με αιχμή το συγκεκριμένο θέμα, αλλά έκανε και συστάσεις με ύφος “ιδεολογικού καθοδηγητή” προς τους συγγενείς άλλων θυμάτων, ώστε να μην κινούνται σε άλλη κατεύθυνση, αλλά να ασπάζονται τη «γραμμή» που ο ίδιος προβάλλει. “Η ενότητα των συγγενών στη δράση για απόδοση Δικαιοσύνης είναι μια αυτονόητη και αναντίρρητη αναγκαιότητα. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με ατομικότητα. Έχουμε να κάνουμε με έναν κυρίαρχο πόλο πολύ ισχυρό. Ο αντίπαλος των συγγενών είναι απέναντι, δεν είναι δίπλα τους. Και πρέπει όλη η κοινωνία να συμβάλει εάν θέλουμε πραγματικά να εννοούμε σαν άτομα και σαν κοινωνία ότι συμπάσχουμε στους έρμους τους γονείς”».




Θεωρίες συνωμοσίας για τα Τέμπη

To Big Mouth παραθέτει «τον τρόπο με τον οποίο οι δυο τεχνικοί σύμβουλοι, Μιχόπουλος και Κάρναβος, επιχείρησαν να δώσουν αληθοφανή υπόσταση στα “πορίσματά” τους για παράνομο φορτίο στην εμπορική αμαξοστοιχία, πηγαίνοντας τη συζήτηση σε νέες θεωρίες συνωμοσίας. Ο Μιχόπουλος κάλεσε τις υπηρεσίες του κράτους να το “παραδεχτούν, γιατί εμείς το ξέρουμε”, αλλά ταυτόχρονα δήλωνε ότι “δεν γνωρίζει πού διάολο ήταν αυτά τα πράγματα”. Συγκεκριμένα, είπε: “Λοιπόν, καιρός είναι να το πουν, καιρός είναι το παραδεχτούν, γιατί εμείς το ξέρουμε. Τώρα πού διάολο ήταν αυτά τα πράγματα; Σενάρια. Εκ των πραγμάτων ήμουν αναγκασμένος να κάνω εικοτολογία, δεν έχω αποδεικτικό υλικό επαρκές. Μπορεί να ήταν επάνω στις πλατφόρμες με τις λαμαρίνες”».

Το λαθρεμπόριο καυσίμων

Από την πλευρά του ο Κάρναβος, αφού αμφισβήτησε τα στοιχεία του Γενικού Χημείου του Κράτους, επιδόθηκε σε αναλύσεις για το λαθρεμπόριο που γίνεται στα τρένα, θέλοντας να απαντήσει και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη. Όπως συνεχίζει το Big Mouth, «ο Κάρναβος, κάνοντας και αυτός με τη σειρά του απροκάλυπτη σπέκουλα επάνω στην τραγωδία των Τεμπών, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς τον ισχυρισμό ότι γινόταν λαθρεμπόριο καυσίμων, το οποίο εάν δεν τράκαραν τα τρένα θα συνεχιζόταν. Συγκεκριμένα, είπε: “Κοιτάξτε και τα οικονομικά της ιστορίας, γιατί άκουγα προχθές τον υπουργό Δικαιοσύνης να λέει “μα είμαστε τόσο τσίπηδες για ένα-δύο χιλιάρικα;” Όχι αδερφέ, δεν είναι ένα-δυο χιλιάρικα, είναι 85 χιλιάδες ευρώ στους 50 τόνους λαθραίων καυσίμων. Τους έσκασε το τρένο. Ξέρετε πόσα άλλα τρένα ενδεχομένως περάσανε με αυτά τα φορτία και γινόταν αυτό το πράγμα ρουτίνα; Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη μου”».