Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη Νίσυρο, το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε μέτρα ελάφρυνσης των νησιωτών. Μέχρις εδώ όλα καλά.

Ωστόσο σε άτυπη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα στο νούμερο 21, φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε μέτρα ελάφρυνσης για τους κατοίκους της Λέσβου και της Μυτιλήνης. 

"21. Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Μυτιλήνη, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 Κεκτημένη ταχύτητα των συντακτών του non paper ή έλλειψη γεωγραφικών γνώσεων;

Βέβαια έπειτα από λίγες ώρες και αφού ξέσπασε σάλος στα social media, το Μέγαρο Μαξίμου, έστειλε "ορθή επανάληψη" με τις σωστές ελαφρύνσεις.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Λέσβος και η Μυτιλήνη παρουσιάζονται ως δύο νησιά, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το Νοέμβριο του 2015, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του δήλωσης είχε πει ότι επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς τη Λέσβο, τη Μυτιλήνη και άλλα νησιά, με αποτέλεσμα να προκλήθεί σάλος στα social media.