Προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος ο Αλέξης Τσίπρας… αντί να διορθώνεται κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μάλλον ακόμη δεν έχει μάθει να υποδέχεται τους ξένους ηγέτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες, επιχειρώντας να αποφύγει το βαθύ κάθισμα στην πολυθρόνα την ώρα της υποδοχής του Μακρόν στο Μαξίμου  και μαζί να αποφεύγει και τα αρνητικά σχόλια όπως είχε συμβεί και στην υποδοχή του Ομπάμα, καθώς πολλοί εκτίμησαν τότε ότι ο Τσίπρας φαίνονταν να… βαριέται, αποφάσισε να αλλάξει τακτική και θέση.

Αντί για το βαθύ κάθισμα, επέλεξε να καθίσει στην άκρη της πολυθρόνας. Κάθισε μάλιστα τόσο μπροστά που αυτή τη φορά φαινόταν σαν να… βιάζονταν να τελειώσει η συνάντηση και να σηκωθεί να φύγει… σαν να είχε κάτι πιο σημαντικό να κάνει.  

Παρά το γεγονός ότι ήθελε να δείχνει άνετος και φιλικός με τον Μακρόν, ο Τσίπρας φάνηκε λίγο αμήχανος και κατά την υποδοχή του Γάλλου Προέδρου έξω από το Μαξίμου. Όχι στο πλατύσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά κάτω στο δρομάκι κατέβηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να υποδεχθεί τον Εμανουέλ Μακρόν δείχνοντας την οικειότητα που έχει με την Γάλλο Πρόεδρο.

Ωστόσο η διάθεσή του να είναι άνετος με τον καλεσμένο του, τον έκανε να ξεχάσει το πρωτόκολλο και ενώ συνόδευε τον Γάλλο Πρόεδρο στην είσοδο του Μαξίμου, κάποιος από τους δημοσιογράφους «σφύριξε» στον Τσίπρα, ότι πρέπει να βγουν και την παραδοσιακή φωτογραφία στην πύλη του Μαξίμου.