Καζάνι που βράζει μοιάζει η κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό. Την ώρα που το Μαξίμου βλέπει με αισιοδοξία τις εξελίξεις για τη λύση στο ζήτημα με σύνθετη ονομασία, ιδιαίτερα και μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ, στην κυβερνητική συμμαχία οι ισορροπίες αρχίζουν να καταρρέουν.

Όσο ο Τσίπρας βρίσκονταν στο Νταβός, στην Αθήνα είχε ξεσπάσει ένας παρασκηνιακός πόλεμος που τάραξε την κυβερνητική συμμαχία. Ξεκίνησε με το κείμενο των «53+» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου  η κυβερνητική συμμαχία για άλλη μια φορά χαρακτηρίστηκε «παρά φύση», ενώ ακολουθεί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εκφράζοντας τη δυσφορία του για τον κυβερνητικό εταίρο, τον οποίο μάλιστα προειδοποίησε ότι πρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ σύστησε στους βουλευτές των ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Λάδι στη φωτιά όμως ήρθε να ρίξει και η… κρίση ειλικρίνειας -έτσι χαρακτηρίστηκε από κάποιους- του κ. Κατρούγκαλου στη Βουλή όταν, μιλώντας για το Σκοπιανό, συμπεριέλαβε στους ακραίους και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  

Στ. Νοβ.