Στον άνθρωπο για τις ειδικές νομικές αποστολές της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Μάκης Βορίδης. Σε δύο κρίσιμες στιγμές που τα θέματα είχαν να κάνουν με νομικά ζητήματα και έγγραφα έχει πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της οδού Πειραιώς, με τον πρώην υπουργό να είναι καταιγιστικός απέναντι στην κυβέρνηση και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν την επικαιρότητα μονοπωλούσε η υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η οποία πλέον έχει φτάσει στη Βουλή. Τότε ο Μάκης Βορίδης είχε κάνει λόγο για πλαστά έγγραφα τα οποία είχαν παρουσιαστεί από τον Πάνο Καμμένο.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας για τον Βασίλη Παπαδόπουλο «είναι μια απλή εξουσιοδότηση, ένα κείμενο το οποίο δεν έχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως». «Ζητήσαμε από τη Σαουδική Αραβία να μας βεβαιώσει ότι αυτό το κείμενο είναι αυθεντικό και από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κ. Αντέλ Αλ Σαϊφ έχει τη δυνατότητα να ορίζει πληρεξουσίους. Ο πληρεξούσιος είναι κάποιος και η εξαγωγική οντότητα είναι κάποια άλλη» κατέληξε τότε ο βουλευτής της ΝΔ συμπληρώνοντας για τον Πάνο Καμμένο: «Γιατί χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο κοινοβούλιο; Ποιον θέλει να ωφελήσει και ποιον να βλάψει;».

Η δεύτερη φορά ήταν σήμερα, με αφορμή την υπόθεση της Novartis. Ο Μάκης Βορίδης με τα στοιχεία που παρουσίασε, έβαλε στο τραπέζι και άλλες πτυχές της υπόθεσης, κυρίως ζητήματα επί της διαδικασίας και των κενών που εμφανίζονται.
"Υπάρχει ισχυρότατη κυβερνητική παρέμβαση αποδεδειγμένη σε συνδυασμό και με τις προαναγγελίες επί του ζητήματος αυτού σε ανύποπτο χρόνο από τον πρωθυπουργό και επομένως ισχυρότατες ενδείξεις κυβερνητικής παρεμβάσεως. Ο κ. Τσίπρας πάει στην πολιτική ορθότητα, έσταξε η ουρά της γάτας… Το κρίσιμο ζήτημα είναι η αρμοδιότητα της επιτροπής. Η κυβέρνηση πάει στη λογική…την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

"Δεν περιγράφονται αδικήματα, δεν υπάρχει δίωξη. Η Βουλή τι είναι; Σύλλογος νομικού προβληματισμού; Δεν διατυπώνεται καν θέση…Από εκεί που είχαμε "το μεγαλύτερο σκάνδαλο που υπάρχει", εδώ έχουμε μια αποτύπωση που δεν υπάρχει περιγραφή αδικημάτων και η προκαταρκτική θα πάρει μόνο θέση επί του νομικού αυτού ερωτήματος. Υπάρχει σκάνδαλο; Υπάρχει μια ωμότατη και αθλιότατη κυβερνητική παρέμβαση. Αυτό είναι το σκάνδαλο…Έρχεται η δικογραφία στη Βουλή με καταθέσεις τριών μαρτύρων. Κατά τα άλλα, υπάρχουν και δημοσιεύματα του Documentο. Έχω κάνει στη ζωή μου πολλές δίκες, μάρτυρα που να καταθέτει 10 φορές δεν βρήκα. Ο μάρτυρας καταθέτει επί τρίωρο και τι εισφέρει; Δυόμιση δακτυλογραφημένες σελίδες τη φορά! Τι λέγανε, τι κουβέντα γινόταν;", σημείωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ. Παράλληλα, πρόσθεσε, εστιάζοντας στα έγγραφα του FBI, πως αυτά δεν ανέγραφαν τα ονόματα πολιτικών.