Αν ο Φώτης Κουβέλης δεν μετακινούνταν με ένα μαύρο μικρό Nissan, το οποίο χρησιμοποιούσε από την περίοδο της συμμετοχής του στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου , τότε ο καθείς θα μπορούσε να εικάσει σήμερα είτε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είναι ο καλύτερα προστατευόμενος στόχος των Αθηνών.

Κατήλθε την Ηρώδου Αττικού με το αμάξι , μπήκε στο πάρκιν του Προεδρικού Μεγάρου, ανέβηκε στην αίθουσα τελετών για την ορκωμοσία και μετά μετέβη πάλι με το αμάξι στο διπλανό Μέγαρο Μαξίμου για μια σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον προκάτοχο του.

Μετά το τέλος της σύσκεψης και ενώ δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία περίμεναν έστω μια δήλωση του, αφού ο κ. Κουβέλης μετέχει σε υπουργικό σχήμα μετά από 30 χρόνια (σσ. είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης επί Οικουμενικής) , απέφυγε οποιαδήποτε έκθεση στο φως της δημοσιότητας και στη βάσανο των ερωτήσεων.

Το μαύρο Nissan με τα φιμέ τζάμια εισήλθε στον προαύλιο χώρου του Μαξίμου και ο υπουργός κατέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά , κάθισε στο μπροστινό κάθισμα και απεχώρησε αστραπιαίως.

Ωστόσο οι πιο έμπειροι πρόλαβαν να διακρίνουν στο πρόσωπο του εκείνη το συναίσθημα που ο θυμόσοφος λαός συνοψίζει αμείλικτα στη φράση : « Που ΄σουν νιότη που ΄λεγες πως θα γινόμουν άλλος».