Η σιωπή Καμμένου μαρτυρούσε την κρίση στη συγκυβέρνηση
Συναντιούνται για πρώτη φορά 20 μέρες μετά το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Οι φήμες που ήθελαν τον Καμμένο να στηρίζει με την κυβέρνηση μεν, αλλά να αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από τις υπουργικές καρέκλες, ακολουθώντας ένα νέο μοντέλο συνεργασίας, ήταν αυτές που τον θορύβησαν και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την υπουργική καρέκλα τον ανάγκασε να «σπάσει» τη σιωπή του και να δηλώσει «παρών» στη συγκυβέρνηση.
Η «αγρανάπαυσή» του διεκόπη βιαίως απ' ό,τι φάνηκε, καθώς τα ανησυχητικά μηνύματα που λάμβανε από την πλευρά του Μαξίμου ήταν πολλά. Πολλοί εκτιμούν ότι η σιωπή του ήταν επιβεβλημένη και αναγκαστική από τη συγκυρία της διαταραχής των σχέσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ενδεχομένως να έχει επιβληθεί η «απομόνωσή» του και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφευχθούν εμπρηστικές δηλώσεις ή ρουκέτες που θα δυναμίτιζαν τις σχέσεις με τους γείτονες.
Ο ασυνήθιστα σιωπηλός Πάνος Καμμένος μαρτυρούσε και την κρίση που υπήρχε στις σχέσεις της συγκυβέρνησης, ενώ το φιλοπολεμικό κλίμα στην κυβερνητική συνεργασία έτρεφαν και οι ύβρεις που εκτόξευαν βουλευτές της πλειοψηφίας μεταξύ τους. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε, άλλωστε, είναι και το γεγονός ότι μετά το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο υπεύθυνος υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο πρωθυπουργός της χώρας συναντούνται σχεδόν 20 ημέρες μετά το περιστατικό.