Το Συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ. και της ΚΕ∆Ε που πραγµατοποιήθηκε στην Αθήνα, εκτός από την είδηση για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 14 και 21 Οκτωβρίου 2019, είχε και πολύ παρασκήνιο σχετικά µε τις υποψηφιότητες. Ένα από τα ονόµατα που ακούστηκαν έντονα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ήταν εκείνο του κυβερνητικού εκπροσώπου επί ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού ∆ικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή.

Η υποψηφιότητά του, που συζητήθηκε, σύµφωνα µε πληροφορίες, έντονα σε ΠΑΣΟΚικά «πηγαδάκια», εξαρτάται από δύο βασικές παραµέτρους, όπως τονίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες στο εσωτερικό του νεοπαγούς Κινήµατος Αλλαγής.

Η µία παράµετρος είναι ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο συσχετισµός τους µε πιθανές πρόωρες εθνικές κάλπες. Και αυτό γιατί, αν στηθούν πρόωρες κάλπες, ο κ. Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος στη Ροδόπη και θα προτιµηθεί άλλο πρόσωπο για την Περιφέρεια.

Η δεύτερη παράµετρος αφορά τις εσωτερικές ισορροπίες στο Κίνηµα Αλλαγής.

Ο Γ. Πεταλωτής, ανάµεσα στα άλλα, ήταν εκπρόσωπος του ΚΙ∆ΗΣΟ και η υποψηφιότητά του εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από τις συνεννοήσεις που θα γίνουν µεταξύ της προέδρου του κόµµατος Φώφης Γεννηµατά και του Γιώργου Παπανδρέου. Το σίγουρο είναι ότι στο Κίνηµα Αλλαγής υπάρχει πληθώρα επιλογών για την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη, καθώς αρκετά στελέχη φιλοδοξούν να εκµεταλλευτούν τη συγκυρία.

Ανάµεσα σε αυτά είναι ο πρώην βουλευτής Έβρου Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος προσπαθεί να σταθµίσει τι τον συµφέρει περισσότερο: η Αυτοδιοίκηση ή µία υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Τα υπόλοιπα στελέχη προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να επισηµάνουµε ακόµα ότι ακούγεται και η περίπτωση του πρώην υφυπουργού Μιχάλη Τιµοσίδη, από την Καβάλα, επίσης από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, µε το όνοµά του όµως να µην ενθουσιάζει τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Στον κατάλογο των ενδιαφεροµένων έχει προστεθεί και ο πρώην δήµαρχος Καβάλας Κώστας Σιµιτσής, που δεν προτίθεται να διεκδικήσει ξανά τον δήµο.  

Πηγή: Secret