Στις εσωκομμματικές κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή, 155.000 μέλη της ΝΔ προκειμένου να αναδείξοουν τις διοικήσεις στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις, καθώς και τους αντιπροσώπους για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας εκλέγουν 66 προέδρους ΝΟΔΕ, 333 προέδρους Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από εννέα μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή, αλλά και 1.000 αντιπρόσωπους για το συνέδριο του κόμματος.

Νωρίτερα το Σάββατο συνεδρίασε στο στρατηγείο του κόμματος στην Πειραιώς η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος  η οποία έκανε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις,  έλεγξε όλους τους καταλόγους και να έστειλε τα ψηφοδέλτια στις οργανώσεις. 

Τέλος αξίζει να σημείωσουμε πως το πολιτικό στίγμα αυτής της κορυφαίας διαδικασίας έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή με το άρθρο του στον «Φιλελεύθερο», στο οποίο  υπογράμμισε ότι κάνει πράξη τη δέσμευση του για ανανέωση της παράταξης. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται μόνο για μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

Εκλογές ανανέωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΝΔ στη δημοσιότητα 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία με 27.896 πολίτες να γίνονται μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά.

Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες. Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.

Στις εκλογές αναμένεται να στηθούν 339 κάλπες σε όλη τη χώρα και σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες.

Σε περισσότερες από το 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών θα ξεπεράσει το 50%.

Τα μέλη μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν από τον ειδικό διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι.

Διαβάστε επίσης:

Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για τις ΝΟΔΕ - Τελική λίστα (Ονόματα)