Την πρόθεση του πρώην αντιδημάρχου Περιβάλλοντος με την «Πρωτοβουλία» του Μπουτάρη, Κωνσταντίνου Ζέρβα, να ασχοληθεί και στις επόμενες εκλογές με τα αυτοδιοικητικά την γνωρίζαμε από καιρό. Γνωρίζαμε επίσης τη διαρκή αντιπαράθεσή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στα δημοτικά συμβούλια της Δευτέρας. Αυτό που μάθαμε το απόγευμα της Τετάρτης ήταν η μαζικότητα στην προσέλευση πολιτών και στελεχών που παρευρέθησαν στην εκδήλωσή του.

Ο κ. Ζέρβας υποδέχθηκε τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και συζήτησε μαζί του για καινοτόμες πρακτικές και επιτυχίες μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα που βρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα. Μάλιστα, οι δυο τους δέχτηκαν παραπάνω από 30 ερωτήσεις για τα αυτοδιοικητικά και το μέλλον της Θεσσαλονίκης ενώ απάντησαν αναλυτικά σε όλα.

Το κοινό της εκδήλωσης θύμιζε εκλογικό ψηφοδέλτιο. Βρέθηκαν άνθρωποι από τοπική αυτοδιοίκηση, δήμο και περιφέρεια, Συλλόγους και Επιμελητήρια αλλά και την τοπική οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο φακός έπιασε τους κ.κ Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη, Γιώργο Αβαρλή, Αναστάσιο Τελίδη, Δημήτρη Κούβελα, Σωκράτη Δημητριάδη, Σωσώ Αδαμίδου, Στέλλα Αβραμίδου, Στέφανο Γωγάκο, Βικτωρία Γεράκη, Γιώργο Τσαμασλή από το δημοτικό συμβούλιο καθώς και τους κ.κ Χάρη Αηδονόπουλο, Βασίλη Γάκη και Στάθη Αβραμίδη από την Περιφέρεια.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ακόμη: ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, η πρώην δήμαρχος Ξένια Δρίτσα, ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Ταχιάος, ο προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Δεβλιώτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Ηλιάδης, ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης και ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Βόρειας Ελλάδας Σταύρος Ανδρεάδης.

Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της εκδήλωσης, συζητήθηκαν θεματικές που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, όπως: Κυκλοφοριακό και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Ανακύκλωση και Αποκομιδή σκουπιδιών, Εξυπηρέτηση πολιτών και e-διακυβέρνηση, Ανάπτυξη – Καινοτομία - Νεοφυή επιχειρηματικότητα, Τρίτη ηλικία, Περιβάλλον, Εκπαίδευση – Παιδεία - Πολιτιστικές δράσεις και Προσφυγικό.

Ακούγεται, μάλιστα, ότι στον δήμαρχο δεν άρεσε η εκδήλωση ενώ υπήρξε και ένα υπόγειο... τηλεφωνάκι για να αναβληθεί. Σιγά – σιγά αυξάνονται οι πονοκέφαλοι για τον Γιάννη Μπουτάρη. Λέτε το κάστρο να πέσει τελικά… από μέσα;