Η σχέση του Πάνου Καμμένου με τα social media, είναι τουλάχιστον… ανάρμοστη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ, που ανακοίνωσε μάλιστα την ίδρυση του κόμματός του μέσω του διαδικτύου, από τότε έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα social media, προσφέροντας σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου «τροφή» για να εκφράσουν το δημιουργικό τους χιούμορ.

Οι αναρτήσεις του Πάνου Καμμένου συχνά μπήκαν στο στόχαστρο τόσο των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά ακόμη και των συντρόφων του, αλλά κυρίως της κοινωνίας και των ακολούθων του στα social media που νοιώθουν πολύ συχνά το συναίσθημα της πρόκλησης από τις ανάρμοστες αναρτήσεις του υπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος επιβεβαιώνει συνεχώς όχι μόνο την προκλητική συμπεριφορά του, αλλά και την… υπερτροφικότητά του και στο λόγο, και στην φαντασία και στην πολιτική του. Και όσο δεν υπάρχει τίποτα και κάποιος να τον σταματήσει, η κατάσταση αυτή θα συνεχίζεται και οι χρήστες του twitter θα εξακολουθήσουν να έχουν… μπόλικο υλικό στη διάθεσή τους από τις αναρτήσεις του υπουργού.  

Στο Μονακό

Ο Πάνος Καμμένος επιλέγει πολλές φορές τα social media για να ασκεί πολιτική, κριτική, να κάνει ανακοινώσεις, να μας δείχνει πόσο ωραία ζει και πόσο ωραία διασκεδάζει, να την «λέει» στους αντιπάλους του, ακόμη και με χυδαίο τρόπο όπως έκανε πρόσφατα, να ανεβάζει επίσης χυδαίες φωτογραφίες, αλλά ακόμη και να ανακοινώνει και το θάνατο συνανθρώπων μας, πριν ακόμη υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Από χθες, ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής για την επιλογή του να δώσει απαντήσεις στο θέμα του προκλητικού ταξιδιού του στο Μονακό, κάνοντας επίθεση με έναν απόλυτα χυδαίο τρόπο.  

Δείτε τι έγραψε σχετικά με την κριτική που δέχτηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους:  

Η γραβάτα με πέη

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν έντονες, ωστόσο το αυτί του κ. Καμμένου… δεν ίδρωσε. Δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που ο Πάνος Καμμένος προκαλούσε την κοινή γνώμη με τις αναρτήσεις του. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε προκαλέσει και στο παρελθόν αναρτώντας εκείνη την περίφημη φωτογραφία που έδειχνε μια γραβάτα με… πέη.

Ήταν το βράδυ του Eurogroup του Ιουνίου του 2017, όταν έκλεισε δηλαδή η δεύτερη αξιολόγηση. Τότε ποστάρισε τη φωτογραφία με την επίμαχη. Μετά τα σχόλια που δέχτηκε, αποφάσισε να δικαιολογήσει την γκάφα του, κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα, αφού με νέα του ανάρτηση δήλωσε ότι… δεν το έκανε ο ίδιος αλλά το παιδί του.  

Ο θάνατος του πιλότου

Και δεν είναι μόνο οι γκάφες που κάνει και προκαλεί χιούμορ. Είναι και αυτά που συμβαίνουν στο twitter του όταν ο υπουργός… βαριέται να κάνει δηλώσεις . Έτσι, χρησιμοποιεί τα social media για να ανακοινώσει έναν… θάνατο. Το twitter λοιπόν είχε επιλέξει για να ανακοινώσει το θάνατο του 34χρονου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας μέσω Twitter και μάλιστα συνοδεύοντάς την με πατριωτικές «κορόνες».

Κριτικής άσκησε όχι μόνο το timeline του, αλλά και ο πολιτικός κόσμος, θεωρώντας unfair την κίνηση του υπουργού Άμυνας. Έγραψε ο Πάνος Καμμένος: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ»    

«Στα τέσσερα»

Και έχει και συνέχεια, αφού αρκετές φορές ο Πάνος Καμμένος ζαλισμένος από την πολιτική έκσταση της εξουσίας  έκανε αναρτήσεις… τουλάχιστον ανάρμοστες. Το περιβόητο «στα τέσσερα» που εκστόμισε από του βήματος της Βουλής, αλλά και για τα αγγλικά του, όταν συνεχάρη την Ολλανδή πρώην υπουργό Άμυνας για την προσφορά της στο ΝΑΤΟ με τη φράση «you was the best».

Ή με το περιβόητο κολάζ με την αφίσα από το Top Gun και τα πρόσωπα του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα... αγκαλιά, το οποίο υποχρεώθηκε να διαγράψει άρον-άρον.