Η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό προκάλεσε αναβρασμό στους πάντες. Αποτελεί όμως και την ευκαιρία όπως φαίνεται προκειμένου όχι μόνο να δρομολογηθεί ένα βελούδινο διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να δρομολογήσει η κυβέρνηση την… πτώση της, με τις λιγότερο δυνατόν απώλειες, που διαφαίνεται ότι θα έχει από την υπογραφή της συμφωνίας με το Σκοπιανό.

Το σενάριο ότι η κυβέρνηση «στήνει» την πτώση της αποτυπώνει εύστοχα ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από την στήλη του στα ΝΕΑ. Γράφει ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων:

«Ο Καμένος λοιπόν φέρεται να αναφέρει κατά την επεισοδιακή αυτή συνεδρίας (ΚΟ των ΑΝΕΛ)… ότι θα «ρίξουμε την κυβέρνηση όποτε μας συμφέρει» και πως θα τη ρίξει «μετά από συνεννόηση με τον Τσιπρα», αφού έρθει η συμφωνία.

Αν πραγματικά ισχύει αυτό το τελευταίο περί «συνεννόησης» με τον Πρωθυπουργό, είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα «στήσιμο», ώστε και η συμφωνία να μην περάσει από την ελληνική Βουλή, και σε εκλογές να πάμε με τον καθένα από τους δύο σημερινούς εταίρους να επαίρονται ότι ο πρώτος διαφύλαξε τη «Μακεδονία» και ο δεύτερος ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Μια συμφωνία η οποία λογικά έως τότε (στο τέλος του χρόνου δηλαδή ή τις αρχές του επόμενου) θα είχε εγκριθεί από τη Βουλή των Σκοπίων.

Μιλάμε για πολιτική σύλληψη… ασύλληπτη!».