Η παράξενη ιστορία των συνακροάσεων στην έδρα του ΚΚΕ
Ένα θέμα με πολλές συνέχειες και περίεργα επεισόδια
Με ένα θέμα που απασχολεί το ΚΚΕ καταπιάνεται ο Μικροπολιτικός των Νέων: «Είχαμε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου που προκάλεσε η καταγγελία του ΚΚΕ για συνακροάσεις στον Περισσό. Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Να θυμίσω πως το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων στον Περισσό σημειώθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 2016. Τότε εντοπίστηκαν συνακροάσεις τηλεφωνικών κέντρων άλλων πολιτικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και της Ενωσης Κεντρώων. Από την πλευρά του ΚΚΕ μαθαίνω πως τότε, παρότι ζητήθηκε η άρση του απορρήτου και ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία, με την κατάληξη του πορίσματος τον Απρίλιο του 2017 δεν βγήκε τίποτε. Στις 5 Απριλίου του 2017, υπήρξε το δεύτερο κρούσμα. Ελεγχοι έγιναν πάλι από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Το τότε πόρισμα «έβλεπε» κλήσεις από 13-15 χώρες του εξωτερικού. Ειδικότερα δύο κλήσεις δεν είχαν καν απόκρυψη και γίνονταν από πάροχο στη Βρετανία. Δικαίως το ΚΚΕ, ζήτησε άρση απορρήτου και πρότεινε και δικαστική συνδρομή από τη Βρετανία στο αίτημά του.»
Ο Μικροπολιτικός θυμίζει ότι στα τέλη Νοεμβρίου 2017, το πόρισμα έλεγε πως δεν υπήρχαν αξιοποιήσιμα στοιχεία και η υπόθεση προτάθηκε να πάει στο αρχείο. Το ΚΚΕ παρενέβη και αιτήθηκε την επανεξέταση. Της όλης υπόθεσης εκ μέρους του ΚΚΕ ηγείται ο πολύ πεπειραμένος δικηγόρος Βασίλης Δημόπουλος.
Τελικώς, σύμφωνα πάντοτε με τον Μικροπολιτικό, υπήρξε και τρίτο κρούσμα. «Η συνακρόαση τώρα αφορούσε και τα γραφεία της ΝΔ, ενώ εδώ παρεμβαλλόταν και τρίτο πρόσωπο. Οπως λένε από το ΚΚΕ, το όλο σύστημα το κινεί κάποιο χέρι. Η Ξένη Δημητρίου λοιπόν διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών - όπου εκκρεμεί παλαιότερη δικογραφία για τις συνακροάσεις του 2016 και 2017. Η Δημητρίου ζητεί να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Το ΚΚΕ καταγγέλλει «το νέο κρούσμα τηλεφωνικών συνακροάσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος. Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα οι Αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση αποκάλυψης των υπαιτίων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται». Τι άλλο όμως λένε από το ΚΚΕ; Οτι τουλάχιστον για την περίπτωση που εντοπίστηκε πάροχος από τη Βρετανία, αυτός μπορεί να βρεθεί. Επίσης πως τίθεται ένα ζήτημα διασφάλισης απορρήτου και προσωπικών δεδομένων, όχι μόνο για τα κόμματα (που είναι κακούργημα), αλλά και για τους πολίτες. Γενικά, απ' τον Περισσό θα το σηκώσουν πολύ, ενώ βλέπουν ευθύνες και στην κυβέρνηση.»