Αμετανόητος για την πρόσφατη κατήχηση των παιδιών εμφανίστηκε ο Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, ενώ από την άλλη παραδέχτηκε ότι όντως επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν οι συντάξεις.  

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στα όσα είπε πρόσφατα για τους ανθρώπους που έτρωγαν στα σκουπίδια και γι' αυτό είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι. Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι θα διόρθωνε τα όσα είπε απευθυνόμενος σε μικρά παιδιά, αντίθετα επέμεινε.  

Υπενθυμίζοντας ένα παλαιότερο σποτ της ΝΔ την περίοδο του δημοψηφίσματος το 2015, στο οποίο παιδιά στο δημοτικό σχολείο ρωτούσαν τον δάσκαλο γιατί η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο χάρτη  της Ευρώπης τόνισε: «Εσείς βγάζατε σποτ με το «γιατί κύριε» και κατηγορείτε εμένα που είπε ότι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια στα παιδιά;».

Ο κ. Πετρόπουλος θεώρησε ότι μπορεί να ταυτίσει τα δύο αυτά γεγονότα και να τα συγκρίνει, δείχνονταν ή προσποιούμενος  ότι δεν έχει αντιληφθεί ακριβώς τι έχει γίνει. Είτε το κάνει από αφέλεια, είτε από τακτική είναι το ίδιο… επικίνδυνο.