Αυτά είναι τα ακριβότερα λουλούδια του κόσμου
Το ξέρατε όμως ότι υπάρχουν και λουλούδια που κοστίζουν 500.000 ευρώ ανά μπουκέτο
Αυτό είναι το πιο ακριβό λουλούδι στον κόσμο, με τιμή… ανεκτίμητη, καθώς ανθίζει συνήθως γύρω στα μεσάνυχτα, παράγει ένα πολύ γλυκό άρωμα και πεθαίνει την αυγή.
2. Juliet Rose
Γνωστή για την κομψότητα της, η Juliet Rose εισήχθη πρόσφατα στην αγορά, και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της RHS Chelsea Flower Show στο Λονδίνο το 2006. Ο δημιουργός του David Austin χρειάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια ερευνών και για το λόγο αυτό το σπάνιο λουλούδι του αποτιμάται σε 500.000 ευρώ ανά μπουκέτο.
3. Shenzhen Nongke Orchid
Αναπτύχθηκε από Κινέζους επιστήμονες στο εργαστήριο του Shenzhen Nongke University το 2005. Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια γεωργικής έρευνας ώστε να δημιουργηθεί, ενώ ανθίζει κάθε 5 χρόνια. Γι ‘αυτό, όταν πωλήθηκε σε δημοπρασία, η τιμή του άγγιξε τα 200.000 ευρώ.
4. Gold of Kinabalu Orchid
Κοστίζει τουλάχιστον 6.000 ευρώ το ένα και φύεται μόνο στο Kinabalu National Park στη Μαλαισία.
5. Κρόκος
Αν και αυτό το λουλούδι είναι εξαιρετικό σε εμφάνιση, είναι πολύ πιο δημοφιλές στους σεφ σε όλο τον κόσμο, επειδή ο κίτρινος στήμονάς του αποτελεί άριστο μπαχαρικό. Το κόστος είναι περίπου 1.500-1.800 το κιλό.
6.17th Century Tulip Bulb
Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα αυτό το λουλούδι κόστιζε περίπου 10.000 φιορίνια (5.500 ευρώ) ανά δέσμη, λόγω της σπανιότητάς του και της μοναδικής εμφάνισης. Το κόστος σήμερα είναι περίπου 850 ευρώ ανά δέσμη.
7. Ορτανσία
Κοστίζει περίπου 6,5 ευρώ ανά στέλεχος επειδή μαραίνεται εύκολα μετά την κοπή, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη συγκομιδή της.
8. Glorosia
Πολύ δημοφιλής για τη μοναδική εμφάνισή της, αποτελεί ιθαγενές λουλούδι της Νοτίου Αφρικής. Η τιμή του κυμαίνεται από 5-10 ευρώ για κάθε λουλούδι.
9. Lily of the Valley
Σαν να βγήκε από ένα παραμύθι, είναι επιστημονικά γνωστή ως majalis Convallaria και κοστίζει περίπου 10-45 ευρώ ανά δέσμη, ανάλογα με την εποχή.
10. Lisianthus
Επιστημονικά γνωστή ως grandiflorum Eustoma, η κοστίζει περίπου 8-30 ευρώ ανά δέσμη, εξαιτίας της σύντομης διάρκειας της ζωής της – μόνο δύο έως τρεις εβδομάδες μετά την κοπή.