Έτσι θα παγώσετε οποιοδήποτε ποτό σε 2 λεπτά
Το εκπληκτικό αποτέλεσμα είναι προϊόν θερμοδυναμικής
Όλοι χρειάζονται ένα δροσιστικό ποτό, ρόφημα ή αναψυκτικό από το ψυγείο, αλλά ο χώρος πολλές φορες δεν υπάρχει αλλά ούτε και το ψυγείο πολλές φορές καταφέρνει να παγώσει τα ποτά όσο θα θέλαμε.
Ωστόσο υπάρχει ένας καταπληκτικός και πολύ απλός τρόπος για να παγώσετε οποιοδήποτε ποτό θέλετε.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό, πάγο και αλάτι για να επιτύχετε τα εκπληκτικά αποτελέσματα.
Αρχικά βάλτε λίγο νερό στο μπολ. Στη συνέχεια, γεμίστε το υπόλοιπο του μπολ με όσο περισσότερο πάγο μπορείτε.
Έπειτα προσθέστε μερικές κουταλιές αλάτι και ανακατέψτε το.
Αφού τα κάνετε αυτά, βάλτε μέσα στο μπολ οποιοδήποτε ποτό θέλετε να παγώσετε και αφήστε το μείγμα να κάνει το… θαύμα του.
Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει, ότι δύο ουσίες με διαφορετικές θερμοκρασίες φτάνουν στη θερμική ισορροπία με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, βασικά, η θερμοκρασία του νερού με πάγο θα ανέβει και η εκείνη του ποτού θα πέσει (ουσιαστικά συναντώνται στην μέση).
Μετά από μόλις δύο λεπτά που θα βάλετε ένα κουτάκι αναψυκτικού στο μείγμα, θα δείτε ότι θα έχει παγώσει λες και το βγάλατε μόλις από την κατάψυξη.
Ωστόσο υπάρχει ένας καταπληκτικός και πολύ απλός τρόπος για να παγώσετε οποιοδήποτε ποτό θέλετε.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό, πάγο και αλάτι για να επιτύχετε τα εκπληκτικά αποτελέσματα.
Αρχικά βάλτε λίγο νερό στο μπολ. Στη συνέχεια, γεμίστε το υπόλοιπο του μπολ με όσο περισσότερο πάγο μπορείτε.
Έπειτα προσθέστε μερικές κουταλιές αλάτι και ανακατέψτε το.
Αφού τα κάνετε αυτά, βάλτε μέσα στο μπολ οποιοδήποτε ποτό θέλετε να παγώσετε και αφήστε το μείγμα να κάνει το… θαύμα του.
Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει, ότι δύο ουσίες με διαφορετικές θερμοκρασίες φτάνουν στη θερμική ισορροπία με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, βασικά, η θερμοκρασία του νερού με πάγο θα ανέβει και η εκείνη του ποτού θα πέσει (ουσιαστικά συναντώνται στην μέση).
Μετά από μόλις δύο λεπτά που θα βάλετε ένα κουτάκι αναψυκτικού στο μείγμα, θα δείτε ότι θα έχει παγώσει λες και το βγάλατε μόλις από την κατάψυξη.