Ένα τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε για 10.000 ευρώ σε δημοπρασία
Ο λόγος για το «Ruby Roman», το οποίο άρχισε να παράγεται το 2008 κι έχει αυστηρούς κανόνες πώλησης
Πρόκειται για τα γενετικά τροποποιημένα κόκκινα σταφύλια «Ruby Roman», τα οποία θα μπορούν από εδώ και πέρα να γευτούν οι επισκέπτες των ιαματικών πηγών της Κεντρικής Ιαπωνίας, στην τιμή των 460 δολαρίων.
Όλα ξεκίνησαν από τον διεύθυνση της αλυσίδας ξενοδοχείων με ιαματικές πηγές στο νομό Ισικάουα, Takashi Hosokawa, που κατάφερε να κερδίσει σε δημοπρασία τα περίφημα «Ruby Roman», τα πιο ακριβά σταφύλια του κόσμου, τα οποία πλέον θα ταγεύονται οι πελάτες του, με το αζημίωτο φυσικά.
Το Ruby Roman άρχισε να παράγεται το 2008 κι έχει αυστηρούς κανόνες πώλησης. Κάθε σταφύλι πρέπει να είναι πάνω από 20g και να περιέχει πάνω από 18% σάκχαρα. Επιπλέον, το τσαμπί πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 700 γραμμάρια. Αυτός είναι ο λόγος που το 2010 πουλήθηκαν μόνο έξι τσαμπιά, ενώ τον επόμενο χρόνο κανένα. Φέτος αναμένεται να πουληθούν 26.000 κομμάτια.
«Το εν λόγω τσαμπί πουλήθηκε στην αλυσίδα ξενοδοχείων έναντι 1,2 εκατομμύρια γιεν ή 11.000 δολάρια (9.817 ευρώ), για να εορταστούν τα 12 χρόνια της επιχείρησης και η πρώτη δημοπρασία της περιοχής», ανέφερε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χοσοκάουρα, αναφερόμενος σε μια νέα εποχή, που ξεκίνησε από τη στέψη του αυτοκράτορα Ναρουχίτο τον Μάιο.
«Είναι πολλά χρήματα για σταφύλια, αλλά δεν είναι πολλά χρήματα για μια διαφήμιση», δήλωσε η Λιν Νακάνο, καθηγήτρια Ιαπωνικών Σπουδών στο Κινεζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. «Είναι κάτι που οι άνθρωποι θα ήθελαν να μιλήσουν γιατί είναι τόσο τρελό».
Όλα ξεκίνησαν από τον διεύθυνση της αλυσίδας ξενοδοχείων με ιαματικές πηγές στο νομό Ισικάουα, Takashi Hosokawa, που κατάφερε να κερδίσει σε δημοπρασία τα περίφημα «Ruby Roman», τα πιο ακριβά σταφύλια του κόσμου, τα οποία πλέον θα ταγεύονται οι πελάτες του, με το αζημίωτο φυσικά.
Το Ruby Roman άρχισε να παράγεται το 2008 κι έχει αυστηρούς κανόνες πώλησης. Κάθε σταφύλι πρέπει να είναι πάνω από 20g και να περιέχει πάνω από 18% σάκχαρα. Επιπλέον, το τσαμπί πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 700 γραμμάρια. Αυτός είναι ο λόγος που το 2010 πουλήθηκαν μόνο έξι τσαμπιά, ενώ τον επόμενο χρόνο κανένα. Φέτος αναμένεται να πουληθούν 26.000 κομμάτια.
«Το εν λόγω τσαμπί πουλήθηκε στην αλυσίδα ξενοδοχείων έναντι 1,2 εκατομμύρια γιεν ή 11.000 δολάρια (9.817 ευρώ), για να εορταστούν τα 12 χρόνια της επιχείρησης και η πρώτη δημοπρασία της περιοχής», ανέφερε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χοσοκάουρα, αναφερόμενος σε μια νέα εποχή, που ξεκίνησε από τη στέψη του αυτοκράτορα Ναρουχίτο τον Μάιο.
«Είναι πολλά χρήματα για σταφύλια, αλλά δεν είναι πολλά χρήματα για μια διαφήμιση», δήλωσε η Λιν Νακάνο, καθηγήτρια Ιαπωνικών Σπουδών στο Κινεζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. «Είναι κάτι που οι άνθρωποι θα ήθελαν να μιλήσουν γιατί είναι τόσο τρελό».