Ο καθηγητής Simon Holland, γνωστός για τα ντοκιμαντέρ του που εστιάζουν σε έργα χρηματοδοτούμενα από τη NASA, όπως ένα που παρακολουθεί αστεροειδείς που μπορεί να απειλήσουν τη Γη, αποκάλυψε στη Mirror ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ύπαρξη εξωγήινων.

«Ανακαλύψαμε μια εξωγήινη νοημοσύνη που δεν είναι ανθρώπινη, και οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν ακόμη», είπε. Ο Holland ανέφερε ότι αυτές οι πληροφορίες προήλθαν από μια επαφή του στο πρόγραμμα Breakthrough Listen του Mark Zuckerberg, μια ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών.

Πιστεύει ότι τα νέα ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν τον επόμενο μήνα, πιθανώς να συμπέσουν με τις αμερικανικές εκλογές. Σύμφωνα με τον Holland, αστρονόμοι που συνεργάζονται με το έργο της Οξφόρδης έχουν εντοπίσει ξεκάθαρες ενδείξεις μετάδοσης από έναν εξωγήινο κόσμο.

«Πριν από μερικά χρόνια, εντοπίστηκαν σημάδια μιας εξωγήινης τεχνολογίας μέσω του τηλεσκοπίου Parkes στην Αυστραλία», σημείωσε ο Holland. Παρά τους ασυνήθιστους αυτούς ισχυρισμούς, η ομάδα του, που χρηματοδοτείται από δισεκατομμυριούχους όπως ο Mark Zuckerberg και ο Yuri Milner, προσπαθεί να συλλέξει περαιτέρω αποδείξεις για να επιβεβαιώσει αυτή την ανακάλυψη, που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την ιστορία της ανθρωπότητας.

Ωστόσο, μια δεύτερη ομάδα αστρονόμων διαθέτει παρόμοια στοιχεία και ίσως προλάβει να κάνει την ανακοίνωση πριν από την ομάδα του Holland. «Από χθες, υπάρχουν νέα ότι οι Κινέζοι μπορεί να είναι οι πρώτοι που θα το ανακοινώσουν μέσω του προγράμματος FAST, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο μετά το Arecibo», ανέφερε.