Πατάτες τηγανητές χωριάτικες με φλούδα και μυρωδικά
Τα υλικά μας
10 πατάτες μικρές
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού φρισκοτριμμένο ροζ πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι
Αραβοσιτέλειο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πατάτες ολόκληρες 1 ώρα σε χλιαρό νερό.
Παίρνουμε ένα καθαρό σφουγγάρι και καθαρίζουμε τις πατάτες,τις τρίβουμε να ασπρίσει η φλούδα τους.
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό ολόκληρες περίπου 10' - 12' λεπτά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια (κυδωνάτες).
Τις απλώνουμε σε ένα δίσκο ή ταψάκι και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με την πάπρικα και την ρίγανη.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε κατσαρολάκι,προσέχουμε όταν τηγανίζουμε τις πατάτες να μην τις λώσουμε,βάζοντας μικρή ποσότητα κάθε φορά.