Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η έξοδος του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής. Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας προκάλεσε την σφοδρή αντιπαράθεσή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του δεύτερου από το ΚΙΝΑΛ.

Το παρασκήνιο της ρήξης μεταξύ του είναι έντονο και άγριο για πολλούς που γνωρίζουν πως το ΚΙΝΑΛ, εδώ και καιρό είχε μετατραπεί σε μια υπόγεια… αρένα.

Εκτιμάται ότι η ρήξη μεταξύ Φώφης και Βενιζέλου ήταν  αναμενόμενη και κορυφώθηκε την στιγμή που το κόμμα έλαβε την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών για όλους.

Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος οδηγούνται, ωστόσο, σε οριστική ρήξη, με αφορμή την απόφαση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη και όχι τον κ. Βενιζέλο.

 Από την πλευρά του ο Βενιζέλος κατηγορεί τη Φώφη ότι  «Θέλει να κάνει το ΚινΑλ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η Φώφη Γεννηματά τον κατηγορεί ότι… φλερτάρει με τη ΝΔ. Ήδη μάλιστα έχουν επανέλθει τα σενάρια που θέλουν τον Βενιζέλο να είναι το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Άγνωστο παραμένει ακόμη πώς θ’ αντιδράσουν τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τα στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο, δεδομένου ότι οι ραγδαίες εξελίξεις αιφνιδίασαν πολλούς.

Ήδη πάντως ο Μάνος Επιτροπάκης, ο οποίος ανήκει στον πυρήνα των «βενιζελικών» στελεχών και θα ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο. Κατά πληροφορίες, έντονο προβληματισμό για τις εξελίξεις εκφράζει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.