«Οι επενδυτές γιορτάζουν με τη νέα κυβέρνηση της Αθήνας -τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας ηγέτης εμπνέει την αγορά.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στη συνάντησή που είχε πριν από λίγες ημέρες στο Βερολίνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Επί χρόνια, τέτοιες συναντήσεις ήταν ένα καυτό θέμα. Αλλά όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, άξιζε τον κόπο», υποστηρίζει ο αρθρογράφος σχολιάζοντας ότι ΟΙ δύσκολοι καιροί έχουν παρέλθει για την Ελλάδα.
jhghjghjghj


«Στο μεταξύ, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Die Welt», «η Ελλάδα έχει γίνει κρυφό φαβορί των επενδυτών. Ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης Μητσοτάκης το ενισχύει ξεκινώντας διάφορες μεταρρυθμίσεις λίγες εβδομάδες έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του».

«Η χρηματιστηριακή αγορά στην Αθήνα γιορτάζει τη νέα δυναμική, όπως και η αγορά ομολόγων... Την 1η Σεπτεμβρίου, η χώρα έκανε σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Επειδή αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχουν πλέον έλεγχοι κεφαλαίου. Αυτοί εισήχθησαν με την κρίση...Αυτό τελείωσε τώρα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες», γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στην θετική πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

«Ο Μητσοτάκης ενθουσιάζει τους επενδυτές», γράφει η χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

«Πολλοί περίμεναν μια νίκη του συντηρητικού υποψηφίου Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές (της 7ης Ιουλίου) ελπίζοντας σε νέες δυναμικές μεταρρυθμίσεις. Και, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 8 Ιουλίου, φάνηκε ότι αυτή η ελπίδα ήταν δικαιολογημένη. Ο Μητσοτάκης απέφυγε όχι μόνο να διανείμει τις υπουργικές θέσεις μεταξύ των παλαιών πρωτοκλασάτων στελεχών του - αντ 'αυτού βασίστηκε σε αρκετούς τεχνοκράτες...», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. Και κάνει επίσης με ταχύτατους ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις... Ο φόρος ακίνητης περιουσίας έχει μειωθεί δραματικά - κατά 30% για τα άτομα με χαμηλό εισόδημα, κατά 10% για τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα...», προσθέτει.