Φάμπρικα εκβιασμών και διώξεων επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων, κατήγγειλε, μεταξύ άλλων η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στην χθεσινή της κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η κ. Ράικου, παράλληλα, περιέγραψε ένα «καθεστώς παρεμβάσεων» ενισχύοντας την επικρατούσα εκτίμηση που εκφράστηκε από πολλούς και δημοσίως, ότι εάν οι ισχυρισμοί της αποδειχθούν τότε θα πρέπει να προσδιοριστεί και ο πολιτικός ιθύνων νους που καθοδηγούσε και έδινε εντολές στο «καθεστώς».

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας σχολιάζοντας τις χθεσινές αποκαλύψεις της κ. Ράικου, κάνει λόγο για την λειτουργία ενός «σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημειώνει πως το παρακράτος κατασκεύαζε στοιχεία και μάρτυρες, παρενέβαινε για να σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή χωρίς όμως επιβαρυντικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων, απαιτούσε να μην περαιωθούν οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις και που απειλούσε δικαστικούς λειτουργούς, έστηνε δημοσιεύματα κατά αθώων ανθρώπων με συνεργούς δημοσιογράφους και εκδότες».

Το κουβάρι των αποκαλύψεων εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και με τις επόμενες καταθέσεις της κ. Ράικου, καθώς η υπόθεση «σκευωρία Novartis» αναδεικνύεται σε μια υπόθεση ικανή να λειτουργήσει ως βόμβα μεγατόνων στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα. Βουλευτές μάλιστα που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή υποστήριξαν την άποψη ότι δεν αποκλείεται στις επόμενες συνεδριάσεις να αποκαλυφθεί και το ποίος τελικά έδινε εντολές στον κ. Παπαγγελόπουλο, εφόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί της κ. Ράικου.

 

Δήλωση Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις χθεσινές αποκαλύψεις της κ. Ράικου σημείωσε σε δήλωσή του: «Τα όσα δύσοσμα κι άκρως αποκαλυπτικά ακούστηκαν εχθές και σήμερα από την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα έργα, τις ημέρες, τις υπόγειες διαδρομές και τα μυστικά τηλέφωνα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκαλύπτουν τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενός παρακράτους που κατασκεύαζε στοιχεία και μάρτυρες, που παρενέβαινε για να σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή χωρίς όμως επιβαρυντικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων.

Που απαιτούσε να μην περαιωθούν οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις και που απειλούσε δικαστικούς λειτουργούς.

Που έστηνε δημοσιεύματα κατά αθώων ανθρώπων με συνεργούς δημοσιογράφους και εκδότες».

Και κατέληξε:

«Αυτά είπε η τέως Εισαγγελέας με αρμοδιότητα κατά της Διαφθοράς. Η  προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης και της παγίδευσης του συνόλου της αντιπολίτευσης, παραπέμπει σε άλλες χώρες κι άλλα καθεστώτα. Η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε είδους Ρασπούτιν επιβεβαιώνει αυτό που προεκλογικά έλεγε η Νέα Δημοκρατία: πως η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015 - 2019. Και φυσικά δικαιώνει απόλυτα την πολιτική επιλογή σύστασης προανακριτικής επιτροπής ώστε να διερευνηθεί μια σκοτεινή υπόθεση».

 

Πιο κοντά στον «πολιτικό νου» που καθοδηγούσε το κύκλωμα της σκευωρίας «Novartis»

Με μια από τις πολυαναμενόμενες και κορυφαίες καταθέσεις, αυτή της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ενώπιον των μελών της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που ερευνά τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, το θέμα του σκανδάλου επανέρχεται στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας.

Η κ. Ράικου, μια εν ενεργεία εισαγγελέας, με την καταγγελία της για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της και κοινή εκβίαση από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, πέρασε ταυτόχρονα και στην αποκάλυψη ότι υπήρχε ένας συντονιστής της σκευωρίας Novartis.  

Μάλιστα ταυτοποίησε για πρώτη φορά, τον περιβόητο «Ρασπούτιν» με τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ισχυριζόμενη ότι ο ίδιος έτσι αποκαλούσε τον εαυτό του.

Η κ. Ράικου ωστόσο, άνοιξε κι ένα ακόμη κεφάλαιο σχετικά με την τακτική της «παρέμβασης» από την πλευρά της δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε επιχειρήσει να παρέμβει και σε άλλες υποθέσεις, αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση των δανείων της τράπεζας Αττικής, ενώ για την περίπτωση αυτή επικαλέστηκε και τον οικονομικό εισαγγελέα, κ. Αθανασίου.

Η κ. Ράικου στην ουσία κατήγγειλε μια φάμπρικα εκβιασμών και διώξεων επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων, ενώ παράλληλα περιέγραψε  ένα «καθεστώς παρεμβάσεων» ενισχύοντας την επικρατούσα εκτίμηση που εκφράστηκε από πολλούς και δημοσίως, ότι εάν οι ισχυρισμοί της αποδειχθούν τότε θα πρέπει να προσδιοριστεί και ο πολιτικός ιθύνων νους που καθοδηγούσε και έδινε εντολές στο «καθεστώς».

Το κουβάρι των αποκαλύψεων εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και με τις επόμενες καταθέσεις της κ. Ράικου, καθώς η υπόθεση «σκευωρία Novartis» αναδεικνύεται σε μια υπόθεση ικανοί να λειτουργήσει ως βόμβα μεγατόνων στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα. Βουλευτές μάλιστα που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή υποστήριξαν την άποψη ότι δεν αποκλείεται στις επόμενες συνεδριάσεις να αποκαλυφθεί και το ποίος τελικά έδινε εντολές στον κ. Παπαγγελόπουλο, εφόσον η κ. Ράικου αποδείξει τους ισχυρισμούς της.