Χρηστίδης: Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τιμά το δικαστικό σώμα, η καριέρα της είναι αξιοσημείωτη
Στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κος Παύλος Χρηστίδης.
Ο Κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου και τόνισε ότι:
«Η κα Σακελλαροπούλου είναι μια δικαστικός η οποία έχει μια αξιοσημείωτη καριέρα, έχει τιμήσει το δικαστικό σώμα με τις αποφάσεις της, με τη στάση ζωής της, καταλαβαίνετε όμως ότι δε μπορώ να πω περισσότερα όταν έχουμε μπροστά τη συνεδρίαση των οργάνων του πολιτικού συμβουλίου και της ΚΟ.
Ήταν παρούσα τα χρόνια της κρίσης και είναι ένα πρόσωπο το οποίο έχει συμβολισμούς, πολλούς συμβολισμούς και θετικούς συμβολισμούς. Είναι μια προσωπικότητα η οποία έχει την πορεία της και η πορεία αυτή αξιολογείται από όλους τους συναδέλφους της, από ανθρώπους οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί της με πολύ θετικό τρόπο, επομένως σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω θα συζητήσουμε και το απόγευμα για αν καταλήξουμε το κατά πόσο θα ψηφίσουμε την κα Σακελλαροπούλου για πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.»
Ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο, επιβεβαίωσε την διαφωνία του Κινήματος αλλαγής με την Νέα Δημοκρατία πάνω στο εύρος του μπόνους:
«Ναι είναι σε αυτό ακριβώς το σημείο η διαφωνία μας. Δείχνει ότι επί της ουσίας η ΝΔ φέρνει μια πρόταση στην οποία δεν αλλάζει τίποτα. Είναι πολύ τυπικό το ζήτημα του κλιμακωτού με βάση τα νούμερα τα οποία δίνει η ΝΔ.» ανέφερε.
Συνέχισε λέγοντας ότι: «Μιλάμε για μια από τα ίδια επί της ουσίας, κι αυτό είναι κάτι το οποίο κατά την άποψη μας δεν εκφράζει την ανάγκη για αναλογικότερη δημοκρατία έτσι όπως θα έπρεπε να προκύπτει μετά από τις εκλογές. Έχουμε βάλει το ζήτημα της κυβερνησιμότητας, αυτό είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται στη δικιά μας πρόταση, θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει συζητήσει πολύ περισσότερο με τα υπόλοιπα κόμματα και με το ΚΙΝΑΛ την πρότασή της.
Σας θυμίζω εκεί που πραγματικά την ενδιέφερε να βρει συναίνεση και συνεννόηση, και ήταν η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, μπήκε σε μια διαβούλευση η οποία κράτησε πάνω από ένα μήνα και καταλήξαμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο φέρνει την ψήφιση του εκλογικού νόμου δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για να βρεθεί αυτού του είδους η συναίνεση και συνεννόηση.»
Αναφορικά με την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης, ο κύριος Χρηστίδης δήλωσε ότι:
«Η κυβέρνηση υπέστη μια πολύ μεγάλη ήττα χθες γιατι υπαναχώρησε από την θέση την οποία είχε εκφράσει πριν από 4-5 μήνες. Και είναι μια ήττα για την οποία την είχαμε προειδοποιήσει. Εμείς είχαμε πει ότι είναι αδιανόητο να πηγαίνει στο Προστασίας του Πολίτη η μεταναστευτική πολιτική. Δεν συμβαίνει διεθνώς αυτό, πόσω μάλλον σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Έξι μήνες μετά το βλέπει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. ...Όλο αυτό είναι κάτι το οποίο θέλει εθνική στρατηγική και σε αυτή την εθνική στρατηγική ελπίζω το νέο υπουργείο να αντιλήφθη ότι όλοι έχουμε να συμβάλουμε και να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα το οποίο είναι ευρωπαϊκό.Ελληνικής Δημοκρατίας»