αποστολή Άμπου Ντάμπι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη εργασίας στο Άμπου Ντάμπι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη επισκέφθηκε το Μουσείο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το Λούβρο του Παρισιού.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου από τον Γάλλο διευθυντή του Manuel Rabatè. Κλείνοντας την επίσκεψή του στο μουσείο ο πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Στη συνέχεια, σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την επίσκεψη, ανέφερε πως υπάρχει μια ομάδα χωρών, με τις οποίες έχουμε κοινή αντίληψη για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στο επίπεδο των σχέσεων με τις δύο αυτές χώρες (σ.σ. Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και είναι βέβαιο ότι μπορούν να κινητοποιηθούν πολύ σημαντικά κεφάλαια από τον Κόλπο τα οποία θα στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε επίσης: «Έχουμε δρομολογήσει ένα ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πως μπορούμε να κινητοποιήσουμε σημαντικά κεφάλαια από το Άμπου Ντάμπι».