Απορρίφθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα για εξαίρεση από τις εργασίες της προανακριτικής του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη. Η απόφαση ελήφθη χωρίς τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχαν αποχωρήσει από τις εργασίες της Προανακριτικής. 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο αίτημα είχε καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και στο παρελθόν και είχε απορριφθεί ως αβάσιμο. Μάλιστα, ο Θανάσης Πλεύρης υποστήριξε πως η υπόθεση εξαίρεσης του έχει ήδη κριθεί από την Προανακριτική με συναίνεση μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για «ηθικό, όχι όμως νομικό κώλυμα» συμμετοχής του. 

Μέλη της επιτροπής υποστηρίζαν νωρίτερα ότι η κίνηση Παπαγγελόπουλου δείχνει αμηχανία και πανικό και σχετίζουν την ενέργεια του με την προσπάθεια που γίνεται να μην καταθέσει σήμερα, στις 4 το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ και σε κλιμάκιο της Επιτροπής, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία "Μάξιμος Σαράφης".

Η  κίνηση Παπαγγελόπουλου προκάλεσε αιφνιδιασμό ακόμα και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, ενώ ενδειτική της πολυφωνίας και των δύο γραμμών που υπάρχουν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολιτευσης είναι η στάση του Σπύρου Λάππα, ο οποίος  αιφνιδιασμένος από την κίνηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού, ζήτησε να τεθεί θέμα ημερήσιας διάταξης και εντός διήμερου να αποφανθεί η προανακριτική για εξαίρεση ή όχι του Πλεύρη.  Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ βρισκόταν στην Βουλή δεν έδωσε το παρών στη διαδικασία της προανακριτικής, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο «σκορποχώρι» είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Από την πλευρά του το ΚΚΕ έκανε λόγο για μεγάλα ερωτηματικά που γεννά η κίνηση Παπαγγελόπουλου, ενώ τα μέλη του κόμματος που μετέχουν στην Προανακριτική επέμεναν στην εξέταση των μαρτύρων με τα ονοματεπώνυμά και το πρόσωπά τους. 

Έτσι, μετά την απόρριψη του αιτήματος Παπαγγελόπουλου η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» θα γίνει όπως είχε προγραμματισθεί.

Στη ΓΑΔΑ εξετάζονται οι μάρτυρες «Σαράφης» και «Κελέση»

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) θα καταθέσουν σήμερα, στις 4 το μεσημέρι, οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για την υπόθεση Novartis, που εξετάζεται από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ανώτερες πηγές της Προανακριτικής Επιτροπής, επισημαίνουν πως η κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, θα γίνει όπως ακριβώς έγινε και κατά την κατάθεσή τους στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη.

H εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται ξεκινήσει στις 16:00 σε συγκεκριμένη υπηρεσία του 14ου ορόφου της ΓΑΔΑ, ο οποίος έχει υποδειχθεί ως κατάλληλος χώρος γι' αυτή την περίπτωση από το αρμόδιο τμήμα προστατευόμενων μαρτύρων.