Οι δύο ειδήσεις που έβγαλε η χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star είναι η οριστική διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές και σε δεύτερο χρόνο τα σενάρια για ανασχηματισμό.

Πόσο μακριά βρίσκεται όμως ένας ανασχηματισμός, ειδικά από τη στιγμή που στον χρονικό ορίζοντα η επέτειος του ενός χρόνου από την εκλογική νίκη του 2019 είναι ορατό.

Η αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι σε πρώτη φάση μπορεί όντως να απορρίπτει τα σχετικά σενάρια, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το μέλλον.

«...Ούτε ανασχηματισμό βλέπω λόγο να κάνω αυτή τη στιγμή. Πάντα, κάποια στιγμή θα γίνει κάποιος ανασχηματισμός. Αλλά, δεν είναι του παρόντος και πρέπει να σας πω... Δεν είναι του παρόντος ο ανασχηματισμός, γιατί θεωρώ ότι βασικά η κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά. Και υπάρχει κάποια λογική. Όλοι, όλα τα πολιτικά στελέχη να δοκιμάζονται και να έχουν κάποιο χρόνο να μπορούν να αποδείξουν ότι αξίζουν της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, ο οποίος και τους επέλεξε, αλλά όχι βιαστικές κινήσεις και κυρίως όχι κινήσεις που πηγαίνουν κόντρα στη λογική των πραγμάτων» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Οι φράσεις «επί του παρόντος», «προς το παρόν» και «κάποια στιγμή» καταδεικνύουν ότι σαν σκέψη υπάρχει στο μυαλό του αλλά όχι άμεσα.

Από την άλλη οι φράσεις αυτές αποτελούν ένα πρώτης τάξεως μήνυμα προς τους κυβερνητικούς έτσι ώστε να μην επαναπαύονται.