Βορίδης για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με Σκουρλέτη η υπόθεση των Κουρτάκη -Τζένου
«Δεν μπορεί ο καθένας να θέλει την εξόντωση του χαρακτήρα κάποιου με τέτοιες μεθοδεύσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης τόνισε πως «οι αποκαλύψεις έρχονται να επιβεβαιώσουν την εικόνα κάποιων που μιλούν με κρατούμενους για να σπιλώσουν την υπόληψη επιχειρηματιών».
Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε πως «θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο πρώην υπουργός έπαιξε έναν ρόλο στην υπόθεση Novartis ότι πήγε να ενοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους αλλά το θέμα δεν σταματάει εκεί καθώς υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια του κ. Παπαγγελόπουλου».
Την ίδια στιγμή ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να έχει στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και στη συνέχεια για να στοιχειοθετήσει την ενοχή του επιχειρηματία να συνομιλεί με τον Γιαννουσάκη».
Για τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, επισήμανε πως «η υπόθεση των κ. Κουρτάκη και Τζένου είναι σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα Παραπολιτικά 90,1:
«Εδώ αποκαλύπτεται, με όλα αυτά, ένα αποτρόπαιο modus operandi, ένας τρόπος λειτουργίας μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης η οποία οργάνωνε με πάρα πολύ μεθοδικό και συστηματικό τρόπο την εξόντωση των πολιτικών, εκδοτικών και επιχειρηματικών τους αντιπάλων. Όποιον δηλαδή στεκότανε αντίθετος στα σχέδιά της προκειμένου να οικοδομηθεί ένα καθεστώς. Εγώ αναρωτιέμαι εάν πχ είχε τεθεί σε φυσική παρακολούθηση ο αρχισυντάκτης της Αυγής τι θα είχε γίνει σήμερα; Εάν μια σύζυγος ενός οποιουδήποτε υπουργού κατελαμβάνε το να δίνει οδηγίες προκειμένου να συλληφθεί πάραυτα ένας δημοσιογράφος που δουλεύει σε αριστερό έντυπο τι θα είχε γίνει σήμερα εδώ; Για να καταλάβουμε την αξία της συζήτησης γιατί ορισμένοι λένε εντάξει έγινε ότι έγινε, τώρα έπεσαν να κοιτάξουμε μπροστά». Δεν είναι να κοιτάξουμε μπροστά, είναι να αποδώσουμε δικαιοσύνη, είναι το να θωρακίσουμε τη δημοκρατία, είναι να περάσουμε ένα μήνυμα ότι δεν γίνεται ο καθένας να παίζει με τους θεσμούς και να οργανώνει την εξόντωση, την ηθική εξόντωση, τη δολοφονία χαρακτήρων των πολιτικών του αντιπάλων αφενός αλλά εν συνεχεία και να φτάνει να διακυβεύεται και η ελευθερία των πολιτικών του αντιπάλων, ανθρώπων που δεν έχουν κάνει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.
«Θέλω να πω ότι δεν έγινε αυτό μόνο σε αυτά τα πολύ σημαντικά αποκαλύψατε τώρα, αυτά έρχονται και συμπληρώνουν τη γενικότερη εικόνα. Γιατί γενικότερη εικόνα είναι η Novartis, γενικότερη εικόνα είναι η παρέμβαση στην Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου, η γενικότερη εικόνα είναι οι συγκλονιστικές καταγγελίες που έχουν κάνει 3-4 διαφορετικοί Εισαγγελείς, γεγονός πρωτοφανές για τη Δικαιοσύνη. 4 εισαγγελείς να βγαίνουν να ονοματίζουν συγκεκριμένο υπουργό για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης στην κατεύθυνση κατασκευής ενόχων, την κατεύθυνση της εκμαιεύσεως συγκεκριμένων αποφάσεων. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν την εικόνα των υπουργών που μιλάνε με ισοβίτες προκειμένου να ενοχοποιήσουν επιχειρηματίες. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν την εικόνα των χαλκευμένων καταθέσεων μαρτύρων οι οποίοι πηγαίνουν καθ’ υπόδειξη και καταθέτουν», διευκρίνισε ο ίδιος.
Αναφορικά με την υπόθεση των κ.Κουρτάκη και Τζένου, ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Φυσική παρακολούθηση ενός εκδότη; Με βάση ποια στοιχεία, ποια κατηγορία, ποια εισαγγελική παραγγελία, τι τον βάρυνε και εδόθη άδεια φυσικής παρακολουθήσεως; Όταν κάποιος είναι εκδότης , εγώ δεν λεω ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους πολίτες αλλά καταλαβαίνουμε ότι η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να προσπαθεί να φιμώσει φωνές που στέκονται απέναντί της για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα άρα πρέπει να υπάρχει κάτι συγκλονιστικό. Δηλαδή ο κ.Κουρτάκης πρέπει να βαρύνεται με κάτι θεαματικό για να υπάρχει νόμιμα η φυσική του παρακολούθηση».
Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Το κομμάτι το ποινικό για αυτό και επιμένω ότι πρέπει κανείς να δει τη μεγάλη και συνολική εικόνα γιατί αν τα βλέπει κανείς αποσπασματικά μπορεί να μην τη συνθέτει. Εάν δεν είχαν ενοποιηθεί οι διάφορες καταγγελίες μπορεί πχ να έμενε κανείς με την εντύπωση ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έπαιξε έναν περιορισμένο και συγκεκριμένο ρόλο, κακό ρόλο, στην υπόθεση Novartis αλλά ότι σταματούσε η υπόθεση εκεί και ότι αυτό είναι ενταγμένο μέσα στα πλαίσια της πολιτικής αντιδικίας, αθεμίτως και παρανόμως και θα ελεγχθεί και για αυτό, αλλά ότι σταμάταγε η υπόθεση εκεί. Ότι πήγε, με δύο λόγια να ενοχοποιήσει πολιτικούς του αντιπάλους. Τραγικό αλλά εν πάση περιπτώσει σταματάει εκεί αλλά δεν σταματάει εκεί. Δεν σταματάει εκεί , εδώ έχουμε μια διαρκή δράση σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια και ένα σχέδιο το οποίο έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που εφαρμόζεται με πανομοιότυπο τρόπο σε όλες τις υποθέσεις».
«Δηλαδή αν πάρετε την υπόθεση Τσατάνη, η Τσατάνη δέχεται πίεση να εγκαταλείψει τη δικογραφία Βγενόπουλου γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει διαμορφώσει απαλλακτική κρίση, η απαλλακτική κρίση δεν ταιριάζει στο μυαλό της κυβέρνησης. Δεν της αρέσει, θέλει ενοχοποιημένο το συγκεκριμένο επιχειρηματία για τους δικούς της λόγους, παρεμβαίνει σε αυτό, η κα Τσατάνη δεν συμμορφώνεται, το αποτέλεσμα είναι ότι εν συνεχεία στοχοποιείται προσωπικά η κα Τσανάνη από τον φιλικό Τύπο στην κυβέρνηση και συνέπεια αυτού είναι ότι της αφαιρείται η προστασία της από πλευράς αστυνομικής φυλάξεως και συνέπεια αυτού είναι ότι δέχεται τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι της. Δηλαδή δείτε μια σειρά γεγονότων και αυτό δεν είναι ένα για παράδειγμα ο Καμμένος επειδή έχει στοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη προσπαθεί να αποδείξει- ποιος ο Καμμένος ένας υπουργός, τι δουλειά έχει με την όποια υπόθεση ναρκωτικών ένας υπουργός;- Πρέπει να αποδείξει την ενοχή του κ.Μαρινάκη για να εξυπηρετήσει το πολιτικό του σχέδιο και για αυτό συνομιλεί με τον Γιαννουσάκη, και για συντονίζει τη μετάβαση μιας εισαγγελέως για να πάρει κατάθεση από έναν ισοβίτη εις βάρος ενός επιχειρηματία. Αυτά δεν υπάρχουν, είναι αδιανόητα πράγματα. Όπως αδιανόητο είναι να απολογείται ένας ανώτατος αστυνομικός, ο ΓΑΔΑρχης όχι στη φυσική του ηγεσία, στον αρχηγό της ΕΛΑΣ αλλά στην κα υπουργού για να δίνει λογαριασμό αν συνελήφθη κάποιος, αν δεν συνελήφθη, πως ενεργούν οι αστυνομικές δυνάμεις, ποιοι έχουν πάει εκεί. Να παίρνει και να δημιουργεί πίεση στους υφισταμένους του, να τους λεει ''πρόσεξε, θα μπλέξουμε. Θα τιμωρηθείς, θα την πατήσεις''», επισήμανε.
«Αυτή είναι η εικόνα ευνομούμενου κράτους δικαίου δυτικής δημοκρατίας; Αυτό προφανώς έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, αυτά δεν γίνονται τυχαία. Ήταν χθες ο κ Σκουρλέτης ήταν αποκαλυπτικός. Ο κ. Σκουρλέτης είπε βεβαίως και υπήρχε γνώση του Τσίπρα για την υπόθεση άρα τα ήξερε ο πρωθυπουργός αυτά και πώς να μην τα ξέρει! Η υπόθεση Τσατάνη έχει έρθει στη Βουλή, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Η υπόθεση Novartis απασχολεί και μιλάει η αντιπολίτευση για σκευωρία από την πρώτη στιγμή και παραθέτει στοιχεία της σκευωρίας. Η υπόθεση Καμμένου κλπ είναι γνωστή, έχει απασχολήσει με ερωτήματα και δημόσια συζήτηση στη Βουλή. Η υπόθεση του Κουρτάκη και η δική σας κατά τα λεγόμενα Σκουρλέτη είναι σε γνώση του κ. Τσίπρα άρα τα ξέρει όλα, επομένως εκεί που ξέρει όλα... Επομένως εκεί που τα ξέρει ο Παπαγγελόπουλος τα κάνει μόνος του; Εδώ προκύπτει ότι υπάρχει γνώση όλων των πραγμάτων», υπογράμμισε επιπρόσθετα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Αυτό είναι μείζον πολιτικό ζήτημα, μείζον θεσμικό θέμα, έχει να κανει με νοοτροπίες οικοδόμησης αυταρχικού καθεστώτος. Έγινε προσπάθεια να οικοδομηθεί αυτό το αυταρχικό καθεστώς από την προηγούμενη κυβέρνηση και επομένως αυτό πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος, τι ακριβώς έχει γίνει, γιατί έγινε; Έρχεται ο κ.Μιωνής και καταγγέλλει ότι δύο υπουργοί , αλλά ταυτόχρονα απειλώντας τον με διάφορα, προκειμένου τρίτος να λάβει ποσό. Αυτό είναι κανονικό πράγμα; Αυτά είναι ζητήματα τρομερά, παντού αλλού θα είχανε συγκλονίσει και θεωρώ ότι δεν μπορεί να μην υπάρξει έλεγχος σε βάθος αυτών των πραγμάτων», τόνισε ο υπουργός.
«Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, κατά τη γνώμη μου ανοίγει μια μεγάλη πολιτική συζήτηση, συνδέεται με διάφορες αντιλήψεις που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς με διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και που σε μεγάλο βαθμό είναι ενδημικές σε μια ορισμένη Αριστερά, στην Αριστερά ενός ορισμένου τύπου άρα λοιπόν αυτά είναι μια βαθύτατη ιδεολογική, πολιτική, ηθική θεσμική συζήτηση που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο το κοινοβούλιο και τον πολιτικό κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η προσπάθεια αυτή έχει σημασία για το μέλλον. Η δημοκρατία μας πρέπει να θωρακιστεί, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πολιτική αντιπαράθεση έχει ορισμένα όρια, ότι η πολιτική αντιπαλότητα έχει όρια είναι τα όρια που θέτει το σύνταγμα, είναι τα όρια που θέτει η νομιμότητα. Δεν μπορεί αυτά τα όρια να παραβιάζονται, δεν μπορεί να θίγονται και δεν μπορεί αυτοί που τα παραβιάζουν και τα θίγουν να μένουν ατιμώρητοι ή απλώς να θεωρούμε πχ ότι τέλεσαν μια εξύβριση, ότι τελέσαν μια δυσφήμιση. Ότι δεν έγινε και τίποτα τρομερό, δεν είναι έτσι, υπάρχει ένα ειδικό βάρος σε αυτές τις συμπεριφορές ... Είναι σημαντικό ζήτημα, δεν είναι προσωπικό κανενός και για αυτό βλέπετε ότι δεν είναι μια υπόθεση. Εδώ είναι μαζεμένα πράγματα πολλά και δεν είναι ένας εμπλεκόμενος. Είναι η κυβέρνηση εμπλεκόμενη, είναι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν εμπλακεί σε αυτή τη δουλειά και δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους, είναι αξιωματούχοι του δημοσίου είτε της ελληνικής αστυνομίας ή αλλού που δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους, ή είναι ορισμένη μερίδα δημοσιογράφων η οποία έχει λειτουργεί εις επικουρίαν όλης αυτής της προσπάθεια άρα είναι ένα πλέγμα δυνάμεων που κάπως συντονίστηκε για να φέρει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το αν επήλθε το αποτέλεσμα ή όχι αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης τόνισε πως «οι αποκαλύψεις έρχονται να επιβεβαιώσουν την εικόνα κάποιων που μιλούν με κρατούμενους για να σπιλώσουν την υπόληψη επιχειρηματιών».
Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε πως «θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο πρώην υπουργός έπαιξε έναν ρόλο στην υπόθεση Novartis ότι πήγε να ενοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους αλλά το θέμα δεν σταματάει εκεί καθώς υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια του κ. Παπαγγελόπουλου».
Την ίδια στιγμή ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να έχει στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και στη συνέχεια για να στοιχειοθετήσει την ενοχή του επιχειρηματία να συνομιλεί με τον Γιαννουσάκη».
Για τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, επισήμανε πως «η υπόθεση των κ. Κουρτάκη και Τζένου είναι σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα Παραπολιτικά 90,1:
«Εδώ αποκαλύπτεται, με όλα αυτά, ένα αποτρόπαιο modus operandi, ένας τρόπος λειτουργίας μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης η οποία οργάνωνε με πάρα πολύ μεθοδικό και συστηματικό τρόπο την εξόντωση των πολιτικών, εκδοτικών και επιχειρηματικών τους αντιπάλων. Όποιον δηλαδή στεκότανε αντίθετος στα σχέδιά της προκειμένου να οικοδομηθεί ένα καθεστώς. Εγώ αναρωτιέμαι εάν πχ είχε τεθεί σε φυσική παρακολούθηση ο αρχισυντάκτης της Αυγής τι θα είχε γίνει σήμερα; Εάν μια σύζυγος ενός οποιουδήποτε υπουργού κατελαμβάνε το να δίνει οδηγίες προκειμένου να συλληφθεί πάραυτα ένας δημοσιογράφος που δουλεύει σε αριστερό έντυπο τι θα είχε γίνει σήμερα εδώ; Για να καταλάβουμε την αξία της συζήτησης γιατί ορισμένοι λένε εντάξει έγινε ότι έγινε, τώρα έπεσαν να κοιτάξουμε μπροστά». Δεν είναι να κοιτάξουμε μπροστά, είναι να αποδώσουμε δικαιοσύνη, είναι το να θωρακίσουμε τη δημοκρατία, είναι να περάσουμε ένα μήνυμα ότι δεν γίνεται ο καθένας να παίζει με τους θεσμούς και να οργανώνει την εξόντωση, την ηθική εξόντωση, τη δολοφονία χαρακτήρων των πολιτικών του αντιπάλων αφενός αλλά εν συνεχεία και να φτάνει να διακυβεύεται και η ελευθερία των πολιτικών του αντιπάλων, ανθρώπων που δεν έχουν κάνει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.
«Θέλω να πω ότι δεν έγινε αυτό μόνο σε αυτά τα πολύ σημαντικά αποκαλύψατε τώρα, αυτά έρχονται και συμπληρώνουν τη γενικότερη εικόνα. Γιατί γενικότερη εικόνα είναι η Novartis, γενικότερη εικόνα είναι η παρέμβαση στην Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου, η γενικότερη εικόνα είναι οι συγκλονιστικές καταγγελίες που έχουν κάνει 3-4 διαφορετικοί Εισαγγελείς, γεγονός πρωτοφανές για τη Δικαιοσύνη. 4 εισαγγελείς να βγαίνουν να ονοματίζουν συγκεκριμένο υπουργό για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης στην κατεύθυνση κατασκευής ενόχων, την κατεύθυνση της εκμαιεύσεως συγκεκριμένων αποφάσεων. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν την εικόνα των υπουργών που μιλάνε με ισοβίτες προκειμένου να ενοχοποιήσουν επιχειρηματίες. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν την εικόνα των χαλκευμένων καταθέσεων μαρτύρων οι οποίοι πηγαίνουν καθ’ υπόδειξη και καταθέτουν», διευκρίνισε ο ίδιος.
Αναφορικά με την υπόθεση των κ.Κουρτάκη και Τζένου, ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Φυσική παρακολούθηση ενός εκδότη; Με βάση ποια στοιχεία, ποια κατηγορία, ποια εισαγγελική παραγγελία, τι τον βάρυνε και εδόθη άδεια φυσικής παρακολουθήσεως; Όταν κάποιος είναι εκδότης , εγώ δεν λεω ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους πολίτες αλλά καταλαβαίνουμε ότι η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να προσπαθεί να φιμώσει φωνές που στέκονται απέναντί της για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα άρα πρέπει να υπάρχει κάτι συγκλονιστικό. Δηλαδή ο κ.Κουρτάκης πρέπει να βαρύνεται με κάτι θεαματικό για να υπάρχει νόμιμα η φυσική του παρακολούθηση».
Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Το κομμάτι το ποινικό για αυτό και επιμένω ότι πρέπει κανείς να δει τη μεγάλη και συνολική εικόνα γιατί αν τα βλέπει κανείς αποσπασματικά μπορεί να μην τη συνθέτει. Εάν δεν είχαν ενοποιηθεί οι διάφορες καταγγελίες μπορεί πχ να έμενε κανείς με την εντύπωση ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έπαιξε έναν περιορισμένο και συγκεκριμένο ρόλο, κακό ρόλο, στην υπόθεση Novartis αλλά ότι σταματούσε η υπόθεση εκεί και ότι αυτό είναι ενταγμένο μέσα στα πλαίσια της πολιτικής αντιδικίας, αθεμίτως και παρανόμως και θα ελεγχθεί και για αυτό, αλλά ότι σταμάταγε η υπόθεση εκεί. Ότι πήγε, με δύο λόγια να ενοχοποιήσει πολιτικούς του αντιπάλους. Τραγικό αλλά εν πάση περιπτώσει σταματάει εκεί αλλά δεν σταματάει εκεί. Δεν σταματάει εκεί , εδώ έχουμε μια διαρκή δράση σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια και ένα σχέδιο το οποίο έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που εφαρμόζεται με πανομοιότυπο τρόπο σε όλες τις υποθέσεις».
«Δηλαδή αν πάρετε την υπόθεση Τσατάνη, η Τσατάνη δέχεται πίεση να εγκαταλείψει τη δικογραφία Βγενόπουλου γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει διαμορφώσει απαλλακτική κρίση, η απαλλακτική κρίση δεν ταιριάζει στο μυαλό της κυβέρνησης. Δεν της αρέσει, θέλει ενοχοποιημένο το συγκεκριμένο επιχειρηματία για τους δικούς της λόγους, παρεμβαίνει σε αυτό, η κα Τσατάνη δεν συμμορφώνεται, το αποτέλεσμα είναι ότι εν συνεχεία στοχοποιείται προσωπικά η κα Τσανάνη από τον φιλικό Τύπο στην κυβέρνηση και συνέπεια αυτού είναι ότι της αφαιρείται η προστασία της από πλευράς αστυνομικής φυλάξεως και συνέπεια αυτού είναι ότι δέχεται τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι της. Δηλαδή δείτε μια σειρά γεγονότων και αυτό δεν είναι ένα για παράδειγμα ο Καμμένος επειδή έχει στοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη προσπαθεί να αποδείξει- ποιος ο Καμμένος ένας υπουργός, τι δουλειά έχει με την όποια υπόθεση ναρκωτικών ένας υπουργός;- Πρέπει να αποδείξει την ενοχή του κ.Μαρινάκη για να εξυπηρετήσει το πολιτικό του σχέδιο και για αυτό συνομιλεί με τον Γιαννουσάκη, και για συντονίζει τη μετάβαση μιας εισαγγελέως για να πάρει κατάθεση από έναν ισοβίτη εις βάρος ενός επιχειρηματία. Αυτά δεν υπάρχουν, είναι αδιανόητα πράγματα. Όπως αδιανόητο είναι να απολογείται ένας ανώτατος αστυνομικός, ο ΓΑΔΑρχης όχι στη φυσική του ηγεσία, στον αρχηγό της ΕΛΑΣ αλλά στην κα υπουργού για να δίνει λογαριασμό αν συνελήφθη κάποιος, αν δεν συνελήφθη, πως ενεργούν οι αστυνομικές δυνάμεις, ποιοι έχουν πάει εκεί. Να παίρνει και να δημιουργεί πίεση στους υφισταμένους του, να τους λεει ''πρόσεξε, θα μπλέξουμε. Θα τιμωρηθείς, θα την πατήσεις''», επισήμανε.
«Αυτή είναι η εικόνα ευνομούμενου κράτους δικαίου δυτικής δημοκρατίας; Αυτό προφανώς έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, αυτά δεν γίνονται τυχαία. Ήταν χθες ο κ Σκουρλέτης ήταν αποκαλυπτικός. Ο κ. Σκουρλέτης είπε βεβαίως και υπήρχε γνώση του Τσίπρα για την υπόθεση άρα τα ήξερε ο πρωθυπουργός αυτά και πώς να μην τα ξέρει! Η υπόθεση Τσατάνη έχει έρθει στη Βουλή, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Η υπόθεση Novartis απασχολεί και μιλάει η αντιπολίτευση για σκευωρία από την πρώτη στιγμή και παραθέτει στοιχεία της σκευωρίας. Η υπόθεση Καμμένου κλπ είναι γνωστή, έχει απασχολήσει με ερωτήματα και δημόσια συζήτηση στη Βουλή. Η υπόθεση του Κουρτάκη και η δική σας κατά τα λεγόμενα Σκουρλέτη είναι σε γνώση του κ. Τσίπρα άρα τα ξέρει όλα, επομένως εκεί που ξέρει όλα... Επομένως εκεί που τα ξέρει ο Παπαγγελόπουλος τα κάνει μόνος του; Εδώ προκύπτει ότι υπάρχει γνώση όλων των πραγμάτων», υπογράμμισε επιπρόσθετα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Αυτό είναι μείζον πολιτικό ζήτημα, μείζον θεσμικό θέμα, έχει να κανει με νοοτροπίες οικοδόμησης αυταρχικού καθεστώτος. Έγινε προσπάθεια να οικοδομηθεί αυτό το αυταρχικό καθεστώς από την προηγούμενη κυβέρνηση και επομένως αυτό πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος, τι ακριβώς έχει γίνει, γιατί έγινε; Έρχεται ο κ.Μιωνής και καταγγέλλει ότι δύο υπουργοί , αλλά ταυτόχρονα απειλώντας τον με διάφορα, προκειμένου τρίτος να λάβει ποσό. Αυτό είναι κανονικό πράγμα; Αυτά είναι ζητήματα τρομερά, παντού αλλού θα είχανε συγκλονίσει και θεωρώ ότι δεν μπορεί να μην υπάρξει έλεγχος σε βάθος αυτών των πραγμάτων», τόνισε ο υπουργός.
«Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, κατά τη γνώμη μου ανοίγει μια μεγάλη πολιτική συζήτηση, συνδέεται με διάφορες αντιλήψεις που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς με διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και που σε μεγάλο βαθμό είναι ενδημικές σε μια ορισμένη Αριστερά, στην Αριστερά ενός ορισμένου τύπου άρα λοιπόν αυτά είναι μια βαθύτατη ιδεολογική, πολιτική, ηθική θεσμική συζήτηση που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο το κοινοβούλιο και τον πολιτικό κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η προσπάθεια αυτή έχει σημασία για το μέλλον. Η δημοκρατία μας πρέπει να θωρακιστεί, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πολιτική αντιπαράθεση έχει ορισμένα όρια, ότι η πολιτική αντιπαλότητα έχει όρια είναι τα όρια που θέτει το σύνταγμα, είναι τα όρια που θέτει η νομιμότητα. Δεν μπορεί αυτά τα όρια να παραβιάζονται, δεν μπορεί να θίγονται και δεν μπορεί αυτοί που τα παραβιάζουν και τα θίγουν να μένουν ατιμώρητοι ή απλώς να θεωρούμε πχ ότι τέλεσαν μια εξύβριση, ότι τελέσαν μια δυσφήμιση. Ότι δεν έγινε και τίποτα τρομερό, δεν είναι έτσι, υπάρχει ένα ειδικό βάρος σε αυτές τις συμπεριφορές ... Είναι σημαντικό ζήτημα, δεν είναι προσωπικό κανενός και για αυτό βλέπετε ότι δεν είναι μια υπόθεση. Εδώ είναι μαζεμένα πράγματα πολλά και δεν είναι ένας εμπλεκόμενος. Είναι η κυβέρνηση εμπλεκόμενη, είναι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν εμπλακεί σε αυτή τη δουλειά και δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους, είναι αξιωματούχοι του δημοσίου είτε της ελληνικής αστυνομίας ή αλλού που δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους, ή είναι ορισμένη μερίδα δημοσιογράφων η οποία έχει λειτουργεί εις επικουρίαν όλης αυτής της προσπάθεια άρα είναι ένα πλέγμα δυνάμεων που κάπως συντονίστηκε για να φέρει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το αν επήλθε το αποτέλεσμα ή όχι αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.