Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν υπάρχει ούτε θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα ούτε κλείσιμου της εστίασης στην Αττική
«Είμαστε πολλοί χαρούμενοι στην κυβέρνηση για την επένδυση της Miscrosoft» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «μεγάλη εθνική επιτυχία».
Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η επένδυση της Microsoft στη χώρας μας «βάζει την Ελλάδα στην εποχή της νέας βιομηχανικής επανάστασης».
Την ίδια στιγμή εκτίμησε πως «θα ακολουθήσουν και άλλοι επενδυτές τέτοιου επιπέδου στη χώρα μας» ενώ είπε πως «οι απόφοιτοι στους κλάδους της τεχνολογίας θα βρουν καλά αμειβόμενες δουλειές».
Αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα, ούτε να κλείσει η εστίαση στην Αττική» ενώ είπε ότι θα υπάρξει πολύ αναλυτική ανακοίνωση από το Νίκο Χαρδαλιά.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε πως «όσο η άλλη πλευρά τηρεί τη συμφωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε ενώ χαρακτήρισε κακή
τη συμφωνία».
Αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως «η δίκη άργησε για μεγάλο διάστημα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να βρει αίθουσα για την διεξαγωγή της».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι ως κυβέρνηση γιατί αυτό που έγινε χθες δεν είναι απλώς μια γιγαντιαία επένδυση. Για να πάρουμε εμείς αυτή την επένδυση διαγωνιστήκαμε επί πολλούς μήνες με πολλές άλλες χώρες. Η Microsoft είναι το δεύτερο μεγάλο data center που φτιάχνεται στην Ευρώπη, είναι το πρώτο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, έπρεπε να επιλέξει μεταξύ πολλών υποψηφίων χωρών, όλες οι υποψήφιες χώρες είχαμε φτιάξει ομάδες που διαπραγματευόμασταν με την Microsoft και τελικά κέρδισε η Ελλάδα. Η απάντηση ήρθε από το Σιάτλ την περασμένη Παρασκευή το βράδυ όπου εκεί αποφάσισε η Microsoft να επιλέξει τελικά την Ελλάδα. Άρα είναι μια μεγάλη εθνική μας επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Βάζει την Ελλάδα όχι απλά στο χάρτη της ψηφιακής τεχνολογίας, στο χάρτη της νέας εποχής, της νέα βιομηχανικής επανάστασης της εποχής μας γιατί η 4η επανάσταση της πληροφορικής είναι η νέα βιομηχανική επανάσταση. Σ’ αυτή την εποχή η Ελλάδα μπαίνει ως πρωταγωνιστής, τα επόμενα χρόνια γύρω από αυτή την επένδυση θα γίνει ένα μεγάλο οικοσύστημα. Για να φτάσουμε εδώ δεν έφταναν μόνο οι διαπραγματεύσεις με την Microsoft υπενθυμνίζω ότι το υπουργείο ανάπτυξης, το υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης από την πρώτη μέρα που πήραμε την ευθύνη ο κ. Πιερρακάκης και εγώ πετύχαμε πρώτον να αφαιρεθεί η Ελλάδα από την επονείδιστη λίστα 301 των ΗΠΑ δηλαδή από τις χώρες που κλέβουν πνευματικά δικαιώματα», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Όσο η Ελλάδα ήταν σε αυτή τη λίστα καμία επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ δεν μπορούσε να κάνει επένδυση στην Ελλάδα. Άρα το πρώτο βήμα ήταν να αφαιρεθεί η Ελλάδα από αυτή τη λίστα, αφού αφαιρέθηκε η Ελλάδα από τη λίστα είχαμε τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας που τελικά υπέγραψα με τον κ. Πομπέο την περασμένη Δευτέρα όπου η αμερικανική κυβέρνηση ενθαρρύνει ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες στο κομμάτι της τεχνολογίας να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Στο ενδιάμεσο είχαμε κλείσει την επένδυση με τη Pfizer με το digital center στη Θεσσαλονίκη και τώρα έρχεται η επένδυση της Microsoft και θα ακολουθήσουνε και άλλες. Τα βάζω σε μια σειρά για να καταλάβετε ότι δεν έγινε αυτό ως κεραυνός εν αιθρία», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Η επένδυση της Microsoft είναι αυτό που λέγεται στην γλώσσα της οικονομίας clever money, αυτό θα πει ότι αποκλείεται να μην ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες τη Microsoft γιατί έτσι δουλεύουν αυτές οι εταιρείες. Όταν πάει ένας μεγάλος μετά ακολουθούν και οι άλλοι γιατί σου λεει ότι «για να πάει αυτός κάτι είδε». για αυτό και πάντα το πιο δύσκολο είναι ο πρώτος που θα έρθει. Η Ελλάδα με αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης απέδειξε στη μεγάλη κατηγορία ότι είναι ανταγωνιστική», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Για την επένδυση της Pfizer, ο υπουργός ανέφερε: «Η αρχική απόφαση της Pfizer ήταν να προσλάβει 200 μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα σε συνάντηση μου με τον κ. Μπουρλα, τον CEO της Pfizer, μου ανακοινώθηκε ότι επειδή πήγαν πολύ καλά οι πρώτες 70 προσλήψεις είναι πολύ ευχαριστημένοι, η Pfizer πήρε απόφαση να αυξήσει τις προσλήψεις σε 500. 500 θέσεις εργασίας υψηλά αμειβόμενες στον κλάδος της υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Με το που ανακοινώθηκε η Pfizer ήρθε και η Cisco στη Θεσσαλονίκη. Με διαφορά ενός μήνα έγιναν οι δύο ανακοινώσεις Pfizer και Cisco. Τώρα έχουμε τη Microsoft στην Αθήνα και σας λεω ότι θα έχουμε και άλλες τέτοιου επιπέδου επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων στους κλάδους των μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα βρίσκουν πολύ πιο εύκολα εργασία και αυτές είναι καλές και υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δεύτερον πολλοί που έχουν φύγει θα μπορούν να γυρίσουν. Όχι μόνο μπαίνει φρένο στο brain drain είναι ότι θα αρχίσει και το brain gain διότι πάρα πολλοί που έχουν αποκτήσει εμπειρία έξω θα μπορούν να βρουν δουλειά εδώ».
Για την παρουσία των υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα, σημείωσε: «Η παρουσία των υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα αυξάνει καίρια την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας γιατί η Microsoft δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 100 χιλιάδες έλληνες στις νέες αυτές υψηλές τεχνολογίες. Η εκπαίδευση 100 χιλιάδων επιχειρηματιών κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρήση αυτών των υπηρεσιών και η προσφορά σε πολύ χαμηλές τιμές αυτών των υπηρεσιών στη μικρομεσαία επιχείρηση θα επιτρέψει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας μας με μεγάλη ταχύτητα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει υπολογιστεί ότι αυξάνει την παραγωγικότητα μιας χώρας 20 με 25% άρα έχουμε μπροστά μας ένα λαμπρό μέλλον τις επόμενες δεκαετίες και μια Ελλάδα εντελώς διαφορετική. Όχι την Ελλάδα της μιζέριας την Ελλάδα της προόδου, αυτό σηματοδοτεί η χθεσινή επένδυση».
«Οι εξαιρετικά καλές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ, η αξιοπιστία που έχει κρατήσει η Ελλάδα, η αίσθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή ασφαλώς παίζουν ρόλο στο να πάρει μια εταιρεία αυτού του βεληνεκούς αυτή την απόφαση. Tα big data δηλαδή οι υπηρεσίες cloud δεν είναι ζήτημα μόνο χρημάτων είναι ζήτημα ασφάλειας της πληροφορίας για αυτό θα δείτε ότι εταιρείες αυτού του βεληνεκούς δεν πάνε ποτέ σε χώρες που δεν τις θεωρούν ασφαλείς. Άρα αυτό δείχνει ότι η Microsoft θεωρεί την Ελλάδα ασφαλή χώρα», διευκρίνισε μεταξύ άλλων.
Ερωτηθείς για την εικόνα της πανδημίας και αν θα οδηγηθούμε σε lockdown, απάντησε: «Ποτέ δεν έχουμε πει για lockdown, δεν θα κλείσει η εστίαση νωρίτερα. Θα ανακοινωθούν από τον κ. Χαρδαλιά σήμερα όλα τα μέτρα, τι θα συμβαίνει εκεί που υπάρχει χαμηλό ιικό φορτίο, εκεί που υπάρχει μέτριο ιικό φορτίο και εκεί που υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο και έτσι θα ξέρουμε όλοι τι αντιμετωπίζουμε. θέλουμε να υπάρχει ασφάλεια και ηρεμία στην αγορά. Θα ξέρουμε όλοι περίπου τι μας ξημερώνει αναλόγως τις εξελίξεις της πανδημίας σε κάθε περιοχή».
Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι η κλασική περίπτωση διαστρέβλωσης. Εγώ είπα στον κ. Χατζή ότι ναι αν μας δοθεί ευκαιρία θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας χωρίς να χρεωθεί όμως η Ελλάδα τη παραβίασή της. Δηλαδή μόνο αν η άλλη πλευρά παραβιάσει τη συμφωνία. Όσο η άλλη πλευρά τηρεί τη συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τη συμφωνία, αν χρεωθεί η άλλη πλευρά την παραβίασή της τότε μόνο μπορούμε να πάμε σε κάποια αλλαγή. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει προεκλογικά ότι η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία αλλά από τη στιγμή που την ψήφισε η προηγούμενη Βουλή είναι μια υποχρεωτική συμφωνία. Αν μου πείτε ότι μου αρέσει η Μακεδονική γλώσσα και η Μακεδονική εθνότητα δεν μου αρέσει καθόλου είναι η απάντηση. Αν μου πείτε ότι είμαι υποχρεωμένος ως υπουργός να την εφαρμόσω, ναι είμαι υποχρεωμένος να την εφαρμόσω είναι η απάντηση».
Αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την αντίδραση, ορισμένων για το άρθρο του κ. Σαμαρά σημείωσε: «Είναι ποτέ δυνατόν σε ένα αφιέρωμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής να μην αρθρογραφήσει ο πρωθυπουργός επί πρωθυπουργίας του οποίου έγινε η δίωξη της Χρυσής Αυγής και να παίρνει τις δάφνες για τη μάχη της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας που πέντε χρόνια δεν βρίσκαμε αίθουσα δικαστική να δικάσουμε! Θυμάστε ότι άργησε η έναρξη της δίκης επί ΣΥΡΙΖΑ περίπου 2 ή 3 χρόνια γιατί δεν βρίσκαν αίθουσα! Τι θα μας πει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε κανένα αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής! Θυμάστε την εποχή που συζητάγαμε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου όπου δεν τους βρώμαγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής και έλεγαν «τι να κάνουμε αν μας ψηφίσει η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμες ψήφοι». Η υποκρισία της Αριστεράς έχει κάποια όρια. Κάναν την προηγούμενη εβδομάδα φασαρία για τη Ζαρούλια ο οποίος διορισμός της Ζαρούλια γινότανε με το νόμο Βούτση. Θα πούνε βέβαια αυτοί ότι εμείς το νόμο τον κάναμε γιατί θέλαμε να βολέψουμε τον Καμμένο δεν το κάναμε για τη Ζαρούλια, εντάξει τον κάνατε όμως».
Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η επένδυση της Microsoft στη χώρας μας «βάζει την Ελλάδα στην εποχή της νέας βιομηχανικής επανάστασης».
Την ίδια στιγμή εκτίμησε πως «θα ακολουθήσουν και άλλοι επενδυτές τέτοιου επιπέδου στη χώρα μας» ενώ είπε πως «οι απόφοιτοι στους κλάδους της τεχνολογίας θα βρουν καλά αμειβόμενες δουλειές».
Αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα, ούτε να κλείσει η εστίαση στην Αττική» ενώ είπε ότι θα υπάρξει πολύ αναλυτική ανακοίνωση από το Νίκο Χαρδαλιά.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε πως «όσο η άλλη πλευρά τηρεί τη συμφωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε ενώ χαρακτήρισε κακή
τη συμφωνία».
Αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως «η δίκη άργησε για μεγάλο διάστημα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να βρει αίθουσα για την διεξαγωγή της».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι ως κυβέρνηση γιατί αυτό που έγινε χθες δεν είναι απλώς μια γιγαντιαία επένδυση. Για να πάρουμε εμείς αυτή την επένδυση διαγωνιστήκαμε επί πολλούς μήνες με πολλές άλλες χώρες. Η Microsoft είναι το δεύτερο μεγάλο data center που φτιάχνεται στην Ευρώπη, είναι το πρώτο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, έπρεπε να επιλέξει μεταξύ πολλών υποψηφίων χωρών, όλες οι υποψήφιες χώρες είχαμε φτιάξει ομάδες που διαπραγματευόμασταν με την Microsoft και τελικά κέρδισε η Ελλάδα. Η απάντηση ήρθε από το Σιάτλ την περασμένη Παρασκευή το βράδυ όπου εκεί αποφάσισε η Microsoft να επιλέξει τελικά την Ελλάδα. Άρα είναι μια μεγάλη εθνική μας επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Βάζει την Ελλάδα όχι απλά στο χάρτη της ψηφιακής τεχνολογίας, στο χάρτη της νέας εποχής, της νέα βιομηχανικής επανάστασης της εποχής μας γιατί η 4η επανάσταση της πληροφορικής είναι η νέα βιομηχανική επανάσταση. Σ’ αυτή την εποχή η Ελλάδα μπαίνει ως πρωταγωνιστής, τα επόμενα χρόνια γύρω από αυτή την επένδυση θα γίνει ένα μεγάλο οικοσύστημα. Για να φτάσουμε εδώ δεν έφταναν μόνο οι διαπραγματεύσεις με την Microsoft υπενθυμνίζω ότι το υπουργείο ανάπτυξης, το υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης από την πρώτη μέρα που πήραμε την ευθύνη ο κ. Πιερρακάκης και εγώ πετύχαμε πρώτον να αφαιρεθεί η Ελλάδα από την επονείδιστη λίστα 301 των ΗΠΑ δηλαδή από τις χώρες που κλέβουν πνευματικά δικαιώματα», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Όσο η Ελλάδα ήταν σε αυτή τη λίστα καμία επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ δεν μπορούσε να κάνει επένδυση στην Ελλάδα. Άρα το πρώτο βήμα ήταν να αφαιρεθεί η Ελλάδα από αυτή τη λίστα, αφού αφαιρέθηκε η Ελλάδα από τη λίστα είχαμε τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας που τελικά υπέγραψα με τον κ. Πομπέο την περασμένη Δευτέρα όπου η αμερικανική κυβέρνηση ενθαρρύνει ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες στο κομμάτι της τεχνολογίας να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Στο ενδιάμεσο είχαμε κλείσει την επένδυση με τη Pfizer με το digital center στη Θεσσαλονίκη και τώρα έρχεται η επένδυση της Microsoft και θα ακολουθήσουνε και άλλες. Τα βάζω σε μια σειρά για να καταλάβετε ότι δεν έγινε αυτό ως κεραυνός εν αιθρία», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Η επένδυση της Microsoft είναι αυτό που λέγεται στην γλώσσα της οικονομίας clever money, αυτό θα πει ότι αποκλείεται να μην ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες τη Microsoft γιατί έτσι δουλεύουν αυτές οι εταιρείες. Όταν πάει ένας μεγάλος μετά ακολουθούν και οι άλλοι γιατί σου λεει ότι «για να πάει αυτός κάτι είδε». για αυτό και πάντα το πιο δύσκολο είναι ο πρώτος που θα έρθει. Η Ελλάδα με αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης απέδειξε στη μεγάλη κατηγορία ότι είναι ανταγωνιστική», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Για την επένδυση της Pfizer, ο υπουργός ανέφερε: «Η αρχική απόφαση της Pfizer ήταν να προσλάβει 200 μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα σε συνάντηση μου με τον κ. Μπουρλα, τον CEO της Pfizer, μου ανακοινώθηκε ότι επειδή πήγαν πολύ καλά οι πρώτες 70 προσλήψεις είναι πολύ ευχαριστημένοι, η Pfizer πήρε απόφαση να αυξήσει τις προσλήψεις σε 500. 500 θέσεις εργασίας υψηλά αμειβόμενες στον κλάδος της υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Με το που ανακοινώθηκε η Pfizer ήρθε και η Cisco στη Θεσσαλονίκη. Με διαφορά ενός μήνα έγιναν οι δύο ανακοινώσεις Pfizer και Cisco. Τώρα έχουμε τη Microsoft στην Αθήνα και σας λεω ότι θα έχουμε και άλλες τέτοιου επιπέδου επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων στους κλάδους των μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα βρίσκουν πολύ πιο εύκολα εργασία και αυτές είναι καλές και υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δεύτερον πολλοί που έχουν φύγει θα μπορούν να γυρίσουν. Όχι μόνο μπαίνει φρένο στο brain drain είναι ότι θα αρχίσει και το brain gain διότι πάρα πολλοί που έχουν αποκτήσει εμπειρία έξω θα μπορούν να βρουν δουλειά εδώ».
Για την παρουσία των υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα, σημείωσε: «Η παρουσία των υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα αυξάνει καίρια την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας γιατί η Microsoft δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 100 χιλιάδες έλληνες στις νέες αυτές υψηλές τεχνολογίες. Η εκπαίδευση 100 χιλιάδων επιχειρηματιών κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρήση αυτών των υπηρεσιών και η προσφορά σε πολύ χαμηλές τιμές αυτών των υπηρεσιών στη μικρομεσαία επιχείρηση θα επιτρέψει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας μας με μεγάλη ταχύτητα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει υπολογιστεί ότι αυξάνει την παραγωγικότητα μιας χώρας 20 με 25% άρα έχουμε μπροστά μας ένα λαμπρό μέλλον τις επόμενες δεκαετίες και μια Ελλάδα εντελώς διαφορετική. Όχι την Ελλάδα της μιζέριας την Ελλάδα της προόδου, αυτό σηματοδοτεί η χθεσινή επένδυση».
«Οι εξαιρετικά καλές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ, η αξιοπιστία που έχει κρατήσει η Ελλάδα, η αίσθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή ασφαλώς παίζουν ρόλο στο να πάρει μια εταιρεία αυτού του βεληνεκούς αυτή την απόφαση. Tα big data δηλαδή οι υπηρεσίες cloud δεν είναι ζήτημα μόνο χρημάτων είναι ζήτημα ασφάλειας της πληροφορίας για αυτό θα δείτε ότι εταιρείες αυτού του βεληνεκούς δεν πάνε ποτέ σε χώρες που δεν τις θεωρούν ασφαλείς. Άρα αυτό δείχνει ότι η Microsoft θεωρεί την Ελλάδα ασφαλή χώρα», διευκρίνισε μεταξύ άλλων.
Ερωτηθείς για την εικόνα της πανδημίας και αν θα οδηγηθούμε σε lockdown, απάντησε: «Ποτέ δεν έχουμε πει για lockdown, δεν θα κλείσει η εστίαση νωρίτερα. Θα ανακοινωθούν από τον κ. Χαρδαλιά σήμερα όλα τα μέτρα, τι θα συμβαίνει εκεί που υπάρχει χαμηλό ιικό φορτίο, εκεί που υπάρχει μέτριο ιικό φορτίο και εκεί που υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο και έτσι θα ξέρουμε όλοι τι αντιμετωπίζουμε. θέλουμε να υπάρχει ασφάλεια και ηρεμία στην αγορά. Θα ξέρουμε όλοι περίπου τι μας ξημερώνει αναλόγως τις εξελίξεις της πανδημίας σε κάθε περιοχή».
Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι η κλασική περίπτωση διαστρέβλωσης. Εγώ είπα στον κ. Χατζή ότι ναι αν μας δοθεί ευκαιρία θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας χωρίς να χρεωθεί όμως η Ελλάδα τη παραβίασή της. Δηλαδή μόνο αν η άλλη πλευρά παραβιάσει τη συμφωνία. Όσο η άλλη πλευρά τηρεί τη συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τη συμφωνία, αν χρεωθεί η άλλη πλευρά την παραβίασή της τότε μόνο μπορούμε να πάμε σε κάποια αλλαγή. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει προεκλογικά ότι η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία αλλά από τη στιγμή που την ψήφισε η προηγούμενη Βουλή είναι μια υποχρεωτική συμφωνία. Αν μου πείτε ότι μου αρέσει η Μακεδονική γλώσσα και η Μακεδονική εθνότητα δεν μου αρέσει καθόλου είναι η απάντηση. Αν μου πείτε ότι είμαι υποχρεωμένος ως υπουργός να την εφαρμόσω, ναι είμαι υποχρεωμένος να την εφαρμόσω είναι η απάντηση».
Αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την αντίδραση, ορισμένων για το άρθρο του κ. Σαμαρά σημείωσε: «Είναι ποτέ δυνατόν σε ένα αφιέρωμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής να μην αρθρογραφήσει ο πρωθυπουργός επί πρωθυπουργίας του οποίου έγινε η δίωξη της Χρυσής Αυγής και να παίρνει τις δάφνες για τη μάχη της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας που πέντε χρόνια δεν βρίσκαμε αίθουσα δικαστική να δικάσουμε! Θυμάστε ότι άργησε η έναρξη της δίκης επί ΣΥΡΙΖΑ περίπου 2 ή 3 χρόνια γιατί δεν βρίσκαν αίθουσα! Τι θα μας πει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε κανένα αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής! Θυμάστε την εποχή που συζητάγαμε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου όπου δεν τους βρώμαγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής και έλεγαν «τι να κάνουμε αν μας ψηφίσει η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμες ψήφοι». Η υποκρισία της Αριστεράς έχει κάποια όρια. Κάναν την προηγούμενη εβδομάδα φασαρία για τη Ζαρούλια ο οποίος διορισμός της Ζαρούλια γινότανε με το νόμο Βούτση. Θα πούνε βέβαια αυτοί ότι εμείς το νόμο τον κάναμε γιατί θέλαμε να βολέψουμε τον Καμμένο δεν το κάναμε για τη Ζαρούλια, εντάξει τον κάνατε όμως».