Μαθήματα τακτικής διεύρυνσης παρέδωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση προτείνοντας την πρώην επίτροπο και υπουργό και Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ.  

Μετά την συνάντησή τους και την ανακοίνωση της πρότασης της ξέσπασε σφοδρή διαμάχη μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη να κάνουν πικρόχολα σχόλια και με ανταλλαγή ανακοινώσεων που έκρυβαν… καρφιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρόταση Διαμαντοπούλου  δίνοντας «δουλειά» στην αντιπολίτευση και αφήνοντάς την να επιδοθεί σε έναν «πόλεμο» που έδειξε τις διαθέσεις από κάθε πλευρά.

 Σημειώνεται ότι ο «καυγάς» γίνεται  για μια θέση η οποία δεν είναι πολιτική ή κομματική και που απαιτείται και ένας πολύ μεγάλος κύκλος διπλωματικών επαφών και διεθνών σχέσεων προκειμένου να επιτύχει την εκλογή της σ’ αυτή.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, επίσης, από το 2012 και μετά δεν δραστηριοποιείται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

 Τα «μαχαίρια» βγήκαν αρχικά από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταγγείλει το ΚΙΝΑΛ για σχέσεις με το κυβερνών κόμμα.

 Η Χ. Τρικούπη έσπευσε σε μια πρώτη αντίδραση μέσω διαρροών από κορυφαία στελέχη να σχολιάσει θετικά την επιλογή Διαμαντοπούλου λέγοντας πως «είναι μια θέση εθνική, όχι κυβερνητική ή κομματική. Η θέση του γ.γ. του ΟΟΣΑ αφορά στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε θετικοί και να ευχόμαστε να εκλεγεί». Δεν παρέλειπαν βέβαια να επισημάνουν με νόημα ότι «ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από την παράταξή μας για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό».

 Την θέση αυτή ωστόσο δεν συμμερίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος  με ανάρτησή έδειξε ότι…  κάτι δεν τον ενοχλεί, όχι όμως η θέση που διεκδικεί η κ. Διαμαντοπούλου με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».













Το «καρφί» του Λοβέρδου
εκτιμάται ότι είχε άλλο στόχο «δείχνοντας» προς την πλευρά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, στην οποία επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

 Η ανάρτηση Λοβέρδου έβαλε φωτιές καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την εκμεταλλευτεί καλώντας την Φώφη Γεννηματά να απαντήσει αν πράγματι υπάρχει υπόγεια συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Με νέα ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ έσπευσε να απαντήσει ότι είναι θετική εξέλιξη για τη χώρα η επιλογή Διαμαντοπούλου. Υπενθυμίζει δε ότι η Α. Διαμαντοπούλου αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2013 και ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017, όπως και άλλα στελέχη. Η Χ. Τρικούπη κατηγορεί δε τον ΣΥΡΙΖΑ για «προβοκάτσια» και δηλώνει ότι απαξιεί να του απαντήσει.