Στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην επικοινωνία της Κυβέρνησης με την κοινωνία, στάθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε και προχωράμε με σταθερό βηματισμό στο μεταρρυθμιστικό έργο, ήταν το στίγμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην εξαιρετικά κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα αναφορικά με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, σημειώνοντας πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναμένεται να δεχθεί πίεση το επόμενο διάστημα, κάνοντας ωστόσο λόγο για μια διαχειρίσιμη πίεση βάσει των σημερινών στοιχείων.

Για τη δριμεία κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων στην εστίαση, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως πρόκειται για απόφαση που ελήφθη μετά από προτροπή των λοιμωξιολόγων, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση δεν στοχοποιεί κανέναν επαγγελματικό κλάδο.

Ειδικά για το κλάδο της εστίασης ο πρωθυπουργός τόνισε πως η εισήγηση των ειδικών – την οποία εφάρμοσε η κυβέρνηση- ήρθε μετά από διαπίστωση πως δεν γίνεται χρήση μάσκας, δεδομένου ότι πολλοί έτρωγαν και έπιναν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας , αναφέροντας παράλληλα ότι η απόδοση των μέτρων θα οδηγήσει σε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού ακολούθησαν εισηγήσεις 30 βουλευτών, προερχόμενων κατά κύριο λόγο από Νομούς της περιφέρειας και περιφερειακές ενότητες που επλήγησαν από τα τελευταία γεγονότα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί δυόμιση ώρες δεν σηκώθηκε από την καρέκλα του, ακούγοντας προσεκτικά τις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ και σημειώνοντας διαρκώς, δείχνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον για την εικόνα που μετέφεραν οι βουλευτές από την επικράτεια.