Την ανάγκη νέων προσλήψεων για να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας ειδικά σε συνθήκες πανδημίας που οι ανάγκες είναι άκρως αυξημένες , τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

«Το σύστημα Υγείας έχει ανάγκη προσλήψεων συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Πρέπει να ενισχύσουμε όλους τους τομείς της Υγείας. Προσλήψεις που έχουμε ανάγκη είναι 2 ειδών, επικουρικού προσωπικού και μονίμου» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως το επόμενο διάστημα «Θα βγει μια μεγάλη προκήρυξη για 500 και πλέον θέσεις γιατρούς και ειδικοτήτων που χρειαζόμαστε».

Με συγκεκριμένες πράξεις θέλουμε μόνιμες προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα Υγείας, τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σχετικά με καταγγελίες που ανάφερε η κα. Κανέλλη για γιατρούς που κάνουν εμβόλια στα ΤΕΠ, ο Υφυπουργός Υγείας επεσήμανε πως «Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται εμβολιασμοί σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κανένας γιατρός δεν κάνει εμβόλιο εκτός από τα εμβολιαστικά τμήματα» είπε, κατηγορηματικά.