Στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή,  επισημαίνοντας ότι στην Αθήνα, σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο, πλέον έχουμε κάθε μέρα 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων στους δρόμους.

 «Το 2020 τριπλασιάσαμε τις δαπάνες συντήρησης του στόλου σε σχέση με το 2019. Παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση 850 λεωφορεία στο δρόμο και τώρα έχουμε 1.300. Είχαμε να δούμε τόσα από το 2015 και σύντομα θα φτάσουμε στα 1400 τουλάχιστον. Ολοκληρώνουμε 609 προσλήψεις», σημείωσε.  Όσον αφορά στο Μετρό, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι μέσες χρονο-αποστάσεις έχουν μειωθεί κατά 2,5 -3 λεπτά, οι συρμοί έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 20%, και παραδόθηκαν τρεις νέοι σταθμοί επέκτασης προς Πειραιά, ενώ το Τραμ άρχισε ξανά την κυκλοφορία του στο Σύνταγμα και στο Φάληρο.

 «Δεν λέω πως όλα είναι ρόδινα» είπε ο υπουργός και συνέχισε, «δεν λέω πως δεν υπάρχουν προβλήματα, όμως αυτά έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Βήματα προς τα μπρος, πράγματα χειροπιαστά» ανέφερε.

 Μάλιστα απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη, δεν πήρε ούτε ένα λεωφορείο και είχε μειώσει ακόμα και τις προμήθειες ανταλλακτικών. «Το μόνο που είχατε αυξήσει, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η τιμή του εισιτηρίου! Κι εμείς τη μειώσαμε ξανά», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

 Αναφέρθηκε και στον μεγάλο διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπατήσει πολιτικά τους πολίτες γιατί δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τη σχετική χρηματοδότηση. «Στην πολιτική εξαπάτηση έχετε πάρει Όσκαρ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.