Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τα πρόσφατα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αναμένεται να λάβει χώρα στη Βουλή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει, όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, στον απόηχο των γεγονότων της Νέας Σμύρνης που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού 

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται τα τελευταία 24ωρα σε ένα μπαράζ αλληλοκατηγοριών για διχαστικές κινήσεις, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα για τα τελευταία γεγονότα και παράλληλα να ζητήσει από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ξεκάθαρη τοποθέτησή του όχι μόνο για τα φαινόμενα βίας, αλλά για την «ανεύθυνη στάση» του κόμματός του να απευθύνει κάλεσμα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ώρα που η πανδημία «σφυροκοπά» ανελέητα την Αττική και πιέζει το σύστημα υγείας.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια «κοινοβουλευτική μονομαχία» αναμένεται να προκαλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις για το κλίμα διχασμού που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, αλλά και για τη στάση του στο πλαίσιο σεβασμού των διαδικασιών της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Κουφοντίνα. 

Μάλιστα όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το parapolitika.gr ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη πρωτοβουλιών για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και την αποφυγή φαινομένων βίας απ' όπου κι αν προέρχονται. 

Το στίγμα της πολιτικής συζήτησης της Παρασκευής έδωσε ο πρωθυπουργός με το έκτακτο διάγγελμά του μετά τα άγρια επεισόδια της Νέας Σμύρνης: 

«Σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και τον διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω», ανέφερε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Σε παρέμβασή του μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Κουμουνδούρου και του Αλέξη Τσίπρα για την στάση που τηρούν να απευθύνει προσκλητήριο σε συγκεντρώσεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της πανδημίας: 

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας», είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του». 

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει βολές προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατηγορεί την κυβέρνηση για επιστράτευση του όπλου του διχασμού. 

Μάλιστα σε μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Το διχασμό».