Απόλυτη κάλυψη στον Δημήτρη Τζανακόπουλο παρείχε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για τις δηλώσεις του πρώτου ότι όταν επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα ξεκινήσει επιχείρηση «εκκαθάρισης στο δημόσιο». Ο πολιτικός σεισμός που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του parapolitika.gr δεν άλλαξε γνώμη στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε με συνέντευξή του στο Γιώργο Παπαδάκη να πάρει θέσει στο θέμα που έχει προκύψει με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Αντί ωστόσο να αναλάβει την ευθύνη ενός ατοπήματος και να μαζέψει τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν, έριξε λάδι στη φωτιά, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η μέθη της εξουσίας ακόμη διαπνέει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας, προσπάθησε να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου σημειώνοντας πως «Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός πολίτης που να μη συμφωνεί με αυτό που είπε. Μίλησε για εστίες διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση. Μαζί να καθίσουμε να ξηλώσουμε τις εστίες διαφθοράς. ή δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει παραδικαστικό σύστημα ή επίορκοι αστυνομικοί; ή να πω ότι ως πρωθυπουργός δεν τα είδα όταν πρώτα επικοινωνούσαν με την τρόικα και ύστερα μαζί μας».

Ωστόσο, παραδέχθηκε σε μια κρίση ειλικρίνειας πως και ο ίδιος «δεν είναι αναμάρτητος» σχετικά με τους διορισμούς στο δημόσιο.
«Δεν θα βγω να πω ότι είμαι αναμάρτητος αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε εφεξής για τη δημόσια διοίκηση; Είναι προπαγάνδα αυτά περί εκκαθαρίσεων που δεν την πιστεύουν ούτε αυτοί που τη λένε».

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν περιόρισε μόνο την τηλεοπτική του εμφάνιση στο θέμα του Τζανακόπουλου, προκαλώντας για άλλη μια φορά το κοινό αίσθημα, με την τοποθέτησή του για τα θέματα των διορισμών και των εκκαθαρίσεων που προτείνει ο κ. Τζανακόπουλος και που ο ίδιος συμφωνεί, αλλά με την τοποθέτησή του για την πανδημία και τα εμβόλια της AstraZeneca, σόκαρε, τόσο τον παρουσιαστή, όσο και τους τηλεθεατές.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας, ξεχνώντας ότι ίδιος προέτρεπε τον κόσμο να βγαίνει έξω και να διαδηλώνει, δηλώνοντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και την όποια ευθύνη προκύψει, τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αυξάνονται τα θύματα της πανδημίας. Εκεί όπως που ξεπέρασε τον εαυτό του είναι όταν αναφέρθηκε στα εμβόλια της Astrazeneca και στον εμβολιασμό των 30άρηδων σημειώνοντας κυνικά: «Άνοιξε η πλατφόρμα για την AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε».

Για την πανδημία

Ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να κάνει αυτοκριτική ωστόσο επιτέθηκε στην κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι προβληματίζεται  γιατί η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι όλα πάνε καλά, παρ΄ότι πολλές φορές τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός με διαγγέλματα, όσο και στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για τους κινδύνους που κρύβονται για την υγεία και την οικονομία, τόσο κατά την διάρκεια της πανδημίας, όσο και μετά.

 «Είναι προβληματικό έως επικίνδυνο ότι δεν έχει βγει μία φορά ο πρωθυπουργός να πει ότι δεν πάμε καλά» ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε πως δεν γίνεται να υπάρχει διαφορά σε ό,τι αφορά στις διαπιστώσεις, τις στατιστικές και την πραγματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως και το φετινό Πάσχα θα είναι δύσκολο. “Έχουμε όλοι ανάγκη από αισιοδοξία αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο να δημιουργήσει κανείς τεχνητή αισιοδοξία με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας” είπε χαρακτηριστικά λέγοντας «δυστυχώς κάτι δεν πάει καλά». Όπως ανέφερε, όλη αυτήν την περίοδο, όπως μπαίνουμε έτσι βγαίνουμε από το lockdown, και πως όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση «λειτούργησε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με τις εστίες υπερμετάδοσης ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του lockdown».

 Μετά την παρότρυνση για διαδηλώσεις… κατηγορεί την κυβέρνηση για την αύξηση των θυμάτων

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ξεχνώντας ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που παρότρυνε τον κόσμο να βγει έξω να διαδηλώσει και δήλωνε ότι ο ίδιος παίρνει την ευθύνη για ότι συμβεί μετά, τώρα κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αύξηση των θυμάτων από την πανδημία. τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δεύτερο εξάμηνο έχουμε 10.000 νεκρούς και με το πιο μακροχρόνιο lockdown, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «μακάβριες συγκρίσεις» με άλλες χώρες, για να σχολιάσει:

 «Να βγούμε, λοιπόν, να πούμε πώς έχουν τα πράγματα, να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα και μετά να πούμε τι έφταιξε. Αν δεν είμαστε καν στο σημείο να πούμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, κάτι δεν πάει καλά… ».

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε προτάσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η αντιπολιτευση στάθηκε στο ύψος των ευθυνών της» και «έδωσε συναίνεση για δύο κρίσιμα ζητήματα», στο δύσκολο -όπως είπε- ζήτημα του περιορισμού των ελευθεριών και στους εμβολιασμούς.

 «Ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες;», αναρωτήθηκε. «Τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος με τον οποίο τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, σχολιάζοντας:

 «Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μη λογοδοτεί πουθενά; Κανείς. Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά…».

«Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Το πιστεύεστε εσείς αυτό; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για την AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε»

Με κυνικότητα επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να αντιμετωπίσει το θέμα των εμβολιασμών κυρίως αναφερόμενος στο θέμα της AstraZeneca και τον εμβολιασμό των 30άρηδων, σοκάροντας με την τοποθέτησή του τους τηλεθεατές λέγοντας: «Άνοιξε η πλατφόρμα για την AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε». Επιχείρησε ωστόσο μετά να το μαζέψει λέγοντας: Δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο. Θα μιλήσω καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ θα έξω από τα δόντια ότι υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Δεν μπορεί να δημιουργεί υπόνοιες μόνο στην ΕΕ και στις άλλες χώρες να είναι μια χαρά. Ολα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κοροναϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο και ενδεχομένως να μην γλυτώσει [..] Κι αυτό που λένε για τις θρομβώσεις οι επιστήμονες είναι ότι αν εντοπιστούν νωρίς αντιμετωπίζονται. Ενώ ο κοροναϊός όχι».