Για τη διαδικτυακή ψηφοφορία για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο γραμματέας Ελλήνων της διασποράς της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

«113.000 υπογραφές. Υπογράφουν όσοι πιστεύουν και όσοι στηρίζουν την πρόταση της κυβέρνησης να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού χωρίς περιορισμούς από τον τόπο διαμονής τους και να προσμετράτε ισότιμα η ψήφος τους», διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να μην θέλει να συμβούν όλα αυτά, ο γραμματέας Ελλήνων της διασποράς της ΝΔ απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζει Eurovision η θέση του και μάλιστα χωρίς να περνάει καν τελικό. Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει 4 έδρες επικρατείας χωρίς όμως να προσμετράτε στο εθνικό αποτέλεσμα η ψήφος τους».

«Για να καταλάβει ο κόσμος τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν ψηφίσουν από το εξωτερικό με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ 5 άνθρωποι και ψηφίσουν και 500 χιλιάδες άνθρωποι η διαφορά στην κατανομή των εδρών είναι μηδαμινή, δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Άρα στην ουσία δεν αυξάνεται η επιρροή ενός κόμματος άμα έχει μεγάλη επιρροή στους απόδημους παρά μόνο για ένα βουλευτή», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας του εξωτερικού για το ΣΥΡΙΖΑ έχει επιρροή συνολική μόνο για ένα βουλευτή σε αντίθεση με τον Έλληνα που είναι εδώ και σε αντίθεση με αυτόν που θα πάρει το αεροπλάνο για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να ψηφίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Έλληνας του εξωτερικού να έχει 300 φορές λιγότερη πολιτική επιρροή από αυτόν που θα ταξιδέψει με το αεροπλάνο για να έρθει να ψηφίσει», επισήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Χθες ο κ. Κατρούγκαλος παρομοίασε την Ελλάδα με την Ιρλανδία, προσπαθώντας να δικαιολογήσει γιατί δεν θέλει να προσμετράτε στο εθνικό αποτέλεσμα, και το παράδειγμα της Αμερικής όπου η Ιρλανδία έχει μια διασπορά κοντά στα 70 -80 εκατομμύρια. Βρήκε μια χώρα ο οποία περιορίζει όντως το να προσμετράτε στο εθνικό αποτέλεσμα και να έχουν τα ίδια εκλογικά δικαιώματα οι δεύτερης και τρίτης γενιάς Ιρλανδοί το οποίο βέβαια αυτό είναι και το οποίο λέει και η ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η κυβέρνηση δεν προτείνει να μετέχουν Έλληνες τρίτης γενιάς που δεν είναι Έλληνες πολίτες και δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Δηλαδή μας λένε για τους Portokalos και για τη θεία από το Σικάγο ξεχνώντας ότι δεν προτείνουμε κάτι τέτοιο, είναι αδιανόητα ψεύτες σε αυτό και παραπληροφορούν σκόπιμα διαρκώς. Δεν προτείνει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο μόνο όσοι ειναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ψηφίζουν και όχι να παίρνουν το αεροπλάνο οι λίγοι και αυτοί που έχουν το χρόνο και τα χρήματα για να το κάνουν», τόνισε.