Αμέσως μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου και πριν ξεκινήσει η συζήτηση και για τα επόμενα νομοθετήματα που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αλλά και όλα τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να οργώσουν την Ελλάδα προκειμένου να αναδείξουν τις συνέπειες του εργασιακού.


«Τέρμα η άμυνα»


Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η φράση που είπε ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με συμβασιούχους και εργαζόμενους σε επισφαλείς συνθήκες: «Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση, στηρίζοντας τους εργαζόμενους, απέναντι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη- Χατζηδάκη». Όπως τόνισε μάλιστα σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά», σημειώνοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων, με ριζοσπαστικές τομές.


Ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκλογών


Παράλληλα θα επιδιώξουν να κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους σε ετοιμότητα αφού από το μυαλό των στελεχών της Κουμουνδούρου δεν φεύγει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Έτσι, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επεξεργαστεί ένα αναλυτικό σχέδιο περιοδειών το οποίο στην πραγματικότητα θα έχει δύο στόχους:
  • Να κινητοποιήσει τους πολίτες στις περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις προηγούμενες εκλογές με λίγες μονάδες διαφορά από την ΝΔ. Θεωρούν δηλαδή ότι μετά την πανδημία αυτό το ποσοστό έχει καλυφθεί και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να δώσει την πρωτεία στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δυο από τις περιοχές που επισκέφθηκε πρόσφατα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο νομός Ηλείας (ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με διαφορά τριών ποσοστιαίων μονάδων από την ΝΔ), αλλά και η Εύβοια βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία.
  • Να αναβιώσει τα λεγόμενα «δημοκρατικά τόξα» όπου υπάρχουν στην Ελλάδα. Δηλαδή να επαναφέρει την λογική ΠΑΣΟΚ όπου δύο ή τρείς όμοροι νομοί εμφανίζονταν να είναι πράσινοι.

Επίσκεψη σε Πάτρα και Κρήτη


Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Πάτρα αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία αφού μαζί με τον Πύργο που έχει ήδη επισκεφθεί δημιουργείται ένα εμφανές τόξο στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα. Αμέσως μετά θα πάει στην Κρήτη, καθώς στις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κράτησε τις δυνάμεις του στο νησί, το γεγονός ωστόσο ότι η ΝΔ έβγαλε περισσότερους βουλευτές με βάση τον εκλογικό νόμο έχει κινητοποιήσει την Κουμουνδούρου.

Ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί νομούς που μέσα στην πανδημία αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. Η Θεσσαλονίκη και οι όμοροι νομοί - δηλαδή η Ημαθία, Πέλλα, το Κιλκίς, οι Σέρρες- αλλά και η Θεσσαλία -Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα- θα είναι οι επόμενοι σταθμοί για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά μέσα στο καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταξιδέψει για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.