«Δύο χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή να πάμε τη χώρα μπροστά, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας για περισσότερες δουλειές και ανάπτυξη για όλους», σημείωσε σε μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε πλειοδότης, τόσο στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της «Ελληνική Ναυπηγεία ΑΕ» (ΕΝΑΕ) όσο και στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ακινήτου της ΕΤΑΔ. 

Ο πρωθυπουργός με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ανακοίνωσε ότι η διαγωνιστική διαδικασία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ προσέλκυσε περισσότερους υποψήφιους επενδυτές από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα το τελικό τίμημα ήταν τετραπλάσιο του αρχικού που συνολικά αγγίζει τα 78.000.000 ευρώ.


«Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γυρίζουν μία δεκαετή σελίδα αβεβαιότητας και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο παραγωγικής δουλειάς, ανάπτυξης και ευημερίας. Τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας ξαναπιάνουν δουλειά, και γίνεται ένα ακόμα βήμα για την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας», ανάφερε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.