Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε lockdown στη Μύκονο - Ποιες άλλες περιοχές είναι στο μικροσκόπιο για νέα μέτρα
Τα ξέφρενα κορονοπάρτι και η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων «έκλεισαν» το νησί των Ανέμων
Τα πρώτα περιοριστικά μέτρα εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν είναι πλέον γεγονός. Τα κορονοπάρτι στις βίλες είχαν σαν αποτέλεσμα να επακολουθήσει έκρηξη των κρουσμάτων στη Μύκονο με την κυβέρνηση να πρέπει να λάβει άμεσα αυστηρά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας. Οι ειδικοί είχαν σημάνει συναγερμό για το νησί των ανέμων, το οποίο φλέρταρε καιρό τώρα με το τοπικό lockdown.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκο, τα νούμερα που ήρθαν σήμερα το πρωί στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ ήταν άκρως ανησυχητικά κι έτσι σήμανε κόκκινος συναγερμός.
Αύξηση 300% σε ενεργά κρούσματα, υπερδιπλασιαμός μολύνσεων σε 24 ώρες συρρόες από πάρτι σε βίλες και club και διασπορά στην ηπειρωτική χώρα από παραθεριστές.
Ενώ στα όρια του «κόκκινου» συναγερμού είναι επιπλέον: η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.
Αποφασισμένη η κυβέρνηση και για νέα τοπικά locdown
- Ενισχυμένα κλιμάκια υπηρεσιών ελέγχου
- Έφοδος σε μαγαζιά και βίλες
- Drone για τα παράνομα κορονοπάρτι
Τα έκτακτα μέτρα στην Μύκονο και τα νησιά που βρίσκονται στα όρια
Πάνω από 12 μεγάλα ανεξέλεγκτα ιδιωτικά κορονοπάρτι, γίνονταν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες, απόμερα σημεία, συνωστισμοί στα σοκάκια, στις παραλίες και τα μεγάλα κλαμπ της Μυκόνου, η …μαζική απόβαση τελειόφοιτων μαθητών λυκείου, που ταξίδεψαν στο νησί για να γιορτάσουν το καλοκαίρι με …«ξέφρενα» πάρτι, είναι οι αιτίες της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στο νησί των ανέμων που προκάλεσε την αυστηρή επιτήρηση του και τον «αποκλεισμό» του από στεριά και από θάλασσα.
Η «ΚΟΚΚΙΝΗ» ΜΥΚΟΝΟΣ
17 Ιουνίου: 9 ενεργά κρούσματα
7 Ιουλίου: 65 ενεργά κρούσματα
16 Ιουλίου: 418 ενεργά κρούσματα
331 την τελευταία εβδομάδα. Τετραπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 45% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δήλωσε ως πιθανό τόπο έκθεσής του την εργασία, κάτι που ερμηνεύεται από τους ειδικούς πως οι περισσότερες επιχειρήσεις απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.
Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι δεν υπάρχει «αποκλεισμός» του νησιού, μπορούν να το επισκέπτονται τουρίστες με τους συγκεκριμένους όρους, ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ακυρώσεις. Θα υπάρχει καθημερινή μελέτη των στοιχείων και δεν αποκλείεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να υπάρξει επανεξέταση των μέτρων.
Το Λιμενικό ενισχύεται με σκάφη και προσωπικό ώστε να μην επιτρέπει τον κατάπλους σκαφών αναψυχής, οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν από αύριο με περισσότερους από 50 αστυνομικούς, οι οποίοι προστίθεται στους ήδη 100 που ενίσχυσαν την νέο ιδρυθείσα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου. Σημειώνεται ότι στο νησί χρησιμοποιούνται 15 DRONES όπως και 40 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστα σημεία.
Καμπανάκι για Πάρο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ίο
Η «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ΠΑΡΟΣ
1 Ιουλίου: 3 ενεργά κρούσματα
7 Ιουλίου 9 ενεργά κρούσματα
16 Ιουλίου: 131 ενεργά κρούσματα
Δεκαπλασιάστηκαν σε ένα μήνα τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ηρακλείου
ΟΙ… ΓΑΜΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Δήμος Ηρακλείου
18 Ιουνίου: 63 ενεργά κρούσματα
16 Ιουλίου: 665 ενεργά κρούσματα
Εικοσαπλασιάστηκαν σε έναν μήνα τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ρεθύμνου
Δήμος Ρεθύμνου
17 Ιουνίου: 33 ενεργά κρούσματα
16 Ιουλίου: 703 ενεργά κρούσματα
1 ξενοδοχείο καραντίνας στην Άνω Μέρα το οποίο δεν έχει άλλα δωμάτια, είδαμε τον 17χρονο Ιταλό να παρακαλεί για ένα δωμάτιο, φιλοξενήθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας του Νησιού και σήμερα βρέθηκε κλίνη για να παραμείνει σε καραντίνα.
Δεν αποκλείουν αρμόδιες πηγές ακόμη και την επίταξη των κλινών ξενοδοχείων στη περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοί στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες!