Με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Δύο χρόνια μετά, ο απολογισμός φαίνεται να υπερβαίνει τα κομματικά όρια και η κυβέρνηση να συγκεντρώνει την αποδοχή και τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών.

Την τελευταία διετία το νομοθετικό έργο αριθμεί πάνω από 180 νομοσχέδια και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, όπως το επιτελικό κράτος, η οργάνωση, η λειτουργία και η διαφάνεια της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η μεγαλύτερη πρόκληση την οποία αντιμετώπισε με επιτυχία η κυβέρνηση αφορά την πανδημία, μια υγειονομική κρίση η οποία δοκίμασε τις αντοχές τόσο του συστήματος Υγείας της χώρας όσο και της οικονομίας. Με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και με το Πρόγραμμα Εμβολιασμών «Ελευθερία», η χώρα φαίνεται να βαδίζει στον δρόμο της οριστικής αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνει έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις ενταγμένα σε τέσσερις πυλώνες, ήτοι την ψηφιακή μετάβαση, την αύξηση της απασχόλησης και συνοχής της κοινωνίας, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το δεύτερο ΕΣΠΑ 2021- 2027 αναμένεται να ξεπεράσει το επιτυχημένο ΕΣΠΑ 2014-2020. Τα φορολογικά κίνητρα και η ενίσχυση πολλών κλάδων της οικονομίας αποτελούν στρατηγικές για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, που φαίνεται να προσελκύουν εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος αποτελεί μέρος του επιτυχημένου κυβερνητικού σχεδίου. Η αντιμετώπιση της κρίσης του Εβρου με την ενίσχυση των συνόρων και τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν ένα στοίχημα με θετικό πρόσημο για την ελληνική κυβέρνηση.

Το κυβερνητικό έργο είναι πολλαπλό, εκτείνεται σε κάθε τομέα της κοινωνίας και της οικονομίας και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη, μεταβαίνοντας από μια γραφειοκρατική δομή του κράτους σε μια νέα ψηφιακή εποχή.

Με την ελπίδα τα επόμενα δύο χρόνια να είναι απαλλαγμένα από τη μάστιγα της πανδημίας, η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό και στο τέλος της τετραετίας αυτή η συνολική προσπάθεια θα εγκριθεί από τον ελληνικό λαό με ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.