Ιδιαιτέρως επικριτικά ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο σχολιασμό τους για τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χαρακτηρίζοντας προσχηματική τη συγγνώμη του. Παράλληλα η κ. Γεννηματά επέκρινε τον πρωθυπουργό πως αδυνατεί να παραδεχθεί αυτό που βλέπουν οι πολίτες, «ότι το δήθεν επιτελικό κράτος και το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας, απέτυχε στην πράξη». «Οι ίδιοι οι αρμόδιοι υπουργοί του καθημερινά αυτοσυγχαίρονται και ο ίδιος τους δικαιολογεί, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις του περί απόδοσης ευθυνών, είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση», δήλωσε επιπρόσθετα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Συνολική κριτική για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας έκανε το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως «μάταια ο πρωθυπουργός αναζητεί συγχωροχάρτι, γιατί οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή δεν αφορούν γενικά σε
''λάθη'' αλλά στη συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων
, να αντιμετωπίζουν ως ''κόστος'' την προστασία της ανθρώπινης ζωής». Το ΚΚΕ απόδωσε το γεγονός ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές στο ότι υπήρξε λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία στα πύρινα μέτωπα, εκεί όπου κάτοικοι με πυροσβέστες και εθελοντές, έδωσαν μάχη να προστατεύουν τη ζωή, τις περιουσίες τους, τον φυσικό πλούτο.

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ 25 κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «αοριστολογίες» και για «καμία ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών».