Τρία σενάρια εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την επιβράβευση των παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων.

Τα κίνητρα για τους υπερ-παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους έχουν να κάνουν με χρηματικά μπόνους αλλά και περισσότερες ημέρες άδειας μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ πηγές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο για το Δημόσιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος τους έτους και να ξεκινήσει η πιλοτική του εφαρμογή στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις του υπουργείου Εσωτερικών είναι η έκτακτη χρηματική αμοιβή στον εργαζόμενο με τη μορφή μπόνους, η ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη και ο συνδυασμός της μισθολογικής εξέλιξης με επιπλέον ημέρες ετήσιας αδείας.

Αυτό που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου είναι το «πριμ» δίνεται από την εκάστοτε υπηρεσία και όχι από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι το πρόγραμμα «εντάσσεται στις δράσεις ανατροπής του εξισωτισμού που έχει καθηλώσει επί χρόνια την δημόσια διοίκηση. Θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο και τελικά όλα αυτά αποβαίνουν εις όφελος των πολιτών».

Τα επόμενα βήματα θα είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υλοποίηση και παρακολούθηση της διαδικασίας, που θα είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα στοχοθεσίας και αξιολόγησης, αλλά και η υλοποίηση έρευνας στους πολίτες, ώστε να διαπιστωθεί αν βελτιώθηκε η παροχή υπηρεσιών.